ΜΟΥΣΙΚΗ

Νταλάρας – Μαχαιρίτσας τραγουδούν για καλό σκοπό

Νταλάρας – Μαχαιρίτσας τραγουδούν για καλό σκοπό

Είκοσι ένα χρόνια προσφοράς στην ελληνική κοινωνία κλείνει φέτος το «Μαζί για το Παιδί». Πρόκειται για την Ενωση Κοινωφελών Σωματείων μη κερδoσκοπικού χαρακτήρα που δημιουργήθηκε το 1996, με τη φιλοδοξία να υπάρξει μια ομπρέλα προστασίας για τα παιδιά σε ανάγκη.

Σήμερα, μπορεί να καυχηθεί πως έχει πετύχει τον σκοπό της, καθώς τα σωματεία-μέλη προσφέρουν συντονισμένες υπηρεσίες σε περισσότερα από 30.000 παιδιά ετησίως, εκ των οποίων για τα 10.000 σε συστηματική βάση. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο της κρίσης, το «Μαζί για το Παιδί» έχει εντείνει τις προσπάθειές του για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες στη χώρα μας. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών.

Την ερχόμενη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, δύο Ελληνες καλλιτέχνες μεγάλου βεληνεκούς ενώνουν τις φωνές τους σε μια συναυλία που γίνεται υπέρ των σκοπών της Ενωσης, με όλα τα έσοδα να διατίθενται υπέρ των σωματείων που τη συναπαρτίζουν. Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα εμφανιστούν μαζί στη σκηνή και θα ερμηνεύσουν γνωστές τους επιτυχίες αλλά και αγαπημένες μελωδίες ο ένας του άλλου. Μαζί τους συμπράττουν δέκα μουσικοί σε αυτή την εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 20 και φτάνουν μέχρι 70 ευρώ, ανάλογα με τη ζώνη. Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που αξίζει της στήριξής μας.