Νέα σεζόν με γνωστά ονόματα και φρέσκες ιδέες στο Μέγαρο

Νέα σεζόν με γνωστά ονόματα και φρέσκες ιδέες στο Μέγαρο

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 200 εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πάνω από 1.000 εκπροσώπων όλων των μορφών τέχνης αναμένεται να φιλοξενηθούν στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στη διάρκεια της νέας σεζόν, που ξεκίνησε στα μέσα του μήνα με το αφιέρωμα για τα 40 χρόνια από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας και την παράσταση της Εθνικής Οπερας του Πεκίνου. Η έμφαση όπως πάντα παραμένει στην κλασική μουσική, με τη λίστα των προσκεκλημένων να περιλαμβάνει ονόματα όπως ο μαέστρος Μίκο Φρανκ, που θα διευθύνει τη Φιλαρμονική της Γαλλικής Ραδιοφωνίας (7-8/3), ο πιανίστας Ράντου Λούπου σε μία σύμπραξη με την Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης και τον αρχιμουσικό Ιβάν Φίσερ (19/1), ο Ρενέ Γιάκομπς και η Μάρλις Πέτερσεν, τους οποίους θα πλαισιώσει η Ορχήστρα Μπαρόκ του Φράιμπουργκ σε μια συναυλιακή μορφή της όπερας «Λεονόρα» του Μπετόβεν (30/10), και ο Γκουστάβο Ντουνταμέλ, διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Σιμόν Μπολίβαρ (Ιούλιος 2018).

Μια από τις φετινές καινοτομίες είναι η έναρξη του κύκλου «Megaron Underground», που φιλοδοξεί να αποτελέσει βήμα έκφρασης για τους ανερχόμενους Ελληνες δημιουργούς. Την ενότητα θα «ανοίξει» στις 23 Νοεμβρίου ο σκηνοθέτης Ευριπίδης Λασκαρίδης με το έργο του «Τιτάνες», εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα και το Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη. Το επόμενο βράδυ θα δοθεί η πρώτη παράσταση ενός ακόμα νέου κύκλου, με τίτλο «With a twist», και εστιάζει σε απρόσμενες «συναντήσεις» ανάμεσα σε διαφορετικά μουσικά ή καλλιτεχνικά είδη. Ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος θα διευθύνει το μπαρόκ σύνολο Latinitas Nostra σε μια εναλλακτική εκδοχή της όπερας «Ορφέας» του Μοντεβέρντι με αφορμή τη συμπλήρωση 450 χρόνων από τη γέννησή του σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου. Στις νέες αφίξεις συγκαταλέγονται, ακόμα, οι ενότητες «Vive la France!», «Moυσικές του Μεσοπολέμου», «Μουσικά Πορτρέτα» κ.ά.

Η διάσημη Σάσα Βαλτς (23-24/3) και η νεοϋορκέζικη ομάδα Pilobolus (13-17/12) θα φέρουν το αθηναϊκό κοινό σε επαφή με την παγκόσμια σκηνή του σύγχρονου χορού, ενώ για τους λάτρεις του κλασικού το Grigorovich Ballet Theatre of Russia υπόσχεται ατμοσφαιρικά Χριστούγεννα με τον δημοφιλή «Καρυοθραύστη». Τις ημέρες των γιορτών, στο Μέγαρο θα βρεθούν μεταξύ άλλων το φωνητικό σύνολο King’s College Choir, οι Musiciens du Louvre αλλά και ο Μάριος Φραγκούλης μαζί με τη Βασιλική Καραγιάννη και τη Μυρσίνη Μαργαρίτη.

Τέλος, για τρίτη χρονιά επιστήμονες και στοχαστές διεθνούς εμβέλειας θα δώσουν διαλέξεις στο πλαίσιο του «Megaron Plus». Ανάμεσά τους, οι Γουέντι Μπράουν, Μπρους Ρόμπινς, Σαντάλ Μουφ, Ζαν-Λικ Νανσί και Σούζαν Μπακ-Μορς. Για το πλήρες πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μεγάρου (www.megaron.gr).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή