Μύρων Μιχαηλίδης: τον «έκλεψε» η Ερφούρτη

Μύρων Μιχαηλίδης: τον «έκλεψε» η Ερφούρτη

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Εθνική Λυρική Σκηνή ολοκλήρωσε δύο επιτυχημένες θητείες ως καλλιτεχνικός διευθυντής, στη διάρκεια των οποίων εξυγίανε οικονομικά τον οργανισμό, του έδωσε εξωστρέφεια μέσα από διεθνείς συνεργασίες, ανέπτυξε το έμψυχο δυναμικό.

Στις αρχές του 2018, ο διεθνής Ελληνας αρχιμουσικός Μύρων Μιχαηλίδης θα αναλάβει τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή στην ιστορική Οπερα της Ερφούρτης, καθώς και στη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ερφούρτης, πρωτεύουσας του γερμανικού κρατιδίου της Θουριγγίας. Είναι μια σημαντική διάκριση, αναγνώριση της αξίας του, αλλά και μεγάλη ευθύνη. Ο Μύρων Μιχαηλίδης προτάθηκε για τη θέση αυτή από το σώμα των μουσικών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Ερφούρτης σε σχετική ψηφοφορία που προηγήθηκε. Η επίσημη «πρώτη» της συνεργασίας του με τον ιστορικό αυτό γερμανικό θεσμό θα πραγματοποιηθεί στην έναρξη της ερχόμενης καλλιτεχνικής περιόδου με τη μουσική διεύθυνση της «Κάρμεν» του Μπιζέ στο καλοκαιρινό φεστιβάλ της πόλης, ενώ θα ακολουθήσει η μουσική διεύθυνσή του στην παραγωγή «Αΐντα» του Βέρντι.

Ο Μύρων Μιχαηλίδης είχε συνεργαστεί στο παρελθόν ως προσκεκλημένος αρχιμουσικός με την Οπερα της Ερφούρτης και η εισήγηση από τους μουσικούς της ορχήστρας ήρθε μετά την αποχώρησή του από την Εθνική Λυρική Σκηνή τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Χαρούμενος»

Ο γενικός διευθυντής της Οπερας, Guy Montavon, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορέσαμε να κερδίσουμε για το θέατρό μας και ιδιαίτερα για τη Φιλαρμονική Ορχήστρα τον Μύρωνα Μιχαηλίδη. Εκτιμώ τη διεθνή εμπειρία του, την πολυδιάστατη προσωπικότητά του και την πολύτιμη προσέγγισή του ως προς τους μουσικούς και τους τραγουδιστές».

Κατά το προηγούμενα έξι χρόνια, ο Μύρων Μιχαηλίδης ηγήθηκε της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην προετοιμασία της ενόψει της μετεγκατάστασής της στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ανέπτυξε πλαίσιο διεθνών συμπαραγωγών του θεάτρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή