Μουσικές «οάσεις» για τις γιορτές

Μουσικές «οάσεις» για τις γιορτές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέρες… απελευθέρωσης από την καθημερινότητα είναι και αυτές οι γιορτές σε μουσικές, αθηναϊκές «οάσεις». Ο Διονύσης Σαββόπουλος αφηγείται καθημερινά στις 18.00, έως τις 4/1, την ιστορία του Σιδερόγιαννου στον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ περιστοιχισμένος από τις ζωγραφιές του Αλέξη Κυριτσόπουλου (απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή στο snfcc.org/events). Επειτα από 30 χρόνια και συνολικά 13 δίσκους, οι Lost Bodies, σε μία από τις όχι και τόσο συχνές εμφανίσεις τους, αποχαιρετούν το 2017 με δυνατούς και σκοτεινούς ήχους, όπως μας είχαν συνηθίσει ήδη από τη δεκαετία του ’80, οπότε και εμφανίστηκαν στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Αθήνας (σήμερα, στις 22.00, Bios, Πειραιώς 84).

Την επομένη, στις 30/12, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο, οι Nalyssa Green, Δεσποινίς Τρίχρωμη και το πρότζεκτ Logout ενώνουν τις ηλεκτρονικές και ατμοσφαιρικές δυνάμεις τους, σε ένα λάιβ σαν παραμύθι για τη ζωή μας. Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, επίσης, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, συνεπής στο ραντεβού της, η Underground Youth Orchestra, υπό τη μουσική διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη, συμβάλλει στην παραμυθένια ατμόσφαιρα των ημερών με μια επιλογή έργων Τσαϊκόφσκι, Στράους, Μπέρνσταϊν, Χέρμπερτ, καθώς και με κάλαντα, γιορτινές μελωδίες και soundtrack. Την εκδήλωση υποστηρίζει η πρεσβεία της Γερμανίας. Στις 20.30, Πειραιώς 138.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή