Ελπίδα για καλύτερη ζωή μέσα από τη μουσική

Ελπίδα για καλύτερη ζωή μέσα από τη μουσική

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθόρυβα αλλά συστηματικά, το Keys of Change προκαλεί τριγμούς αλλαγής και στην Ελλάδα. Είναι η μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιούργησε προ ετών ο Ελληνας πιανίστας Πάνος Καράν, με έδρα το Λονδίνο και με σκοπό να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων σε προβληματικές περιοχές μέσα από τη μουσική. Στην Αγγλία, το Keys of Change είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα (charity) και η δράση του έχει εξαπλωθεί στον Αμαζόνιο, την Αφρική, τη Σιβηρία και την Ιαπωνία. Πρόσφατα, άρχισε η δράση και στην Ελλάδα, αρχικά στη Θράκη και σταδιακά και σε άλλα σημεία όπου υπάρχουν παιδιά που πρέπει κάποιος να τους δείξει και την άλλη πλευρά της σελήνης. Η συναυλία που θα δοθεί στις 8 Ιανουαρίου στον αγγλικανικό ναό του Αγίου Παύλου στην Αθήνα σηματοδοτεί την έναρξη συνεργασίας του Keys of Change με το σύνολο εγχόρδων Fle[x] και «τη δημιουργία μιας από κοινού πορείας και ενός οράματος ώστε να γεννηθεί η ελπίδα μέσα από τη διδασκαλία της μουσικής σε παιδιά που βιώνουν δύσκολες συνθήκες». Το σύνολο Fle[x] αποτελείται από νέους μουσικούς (δημιουργήθηκε το 2008 από τη βιολονίστα Ηλέκτρα Βεζύρογλου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας) και η συνεργασία τώρα με το Κeys of Change είναι και πάλι προσανατολισμένη στη νέα γενιά. «Η συνεργασία μας με το σύνολο Fle[x]», λέει ο φλαουτίστας Ζαχαρίας Ταρπάγκος, trustee και ενεργός μουσικός του Keys of Change, «πέρα από τη σύμπραξη στη συναυλία της 8ης Ιανουαρίου, θα επεκταθεί στην ενεργό συμμετοχή των νέων παιδιών που μαθαίνουν μουσική από τα προγράμματα του Keys of Change στο σύνολο Fle[x]». Θα υπάρχει ένα κανάλι για ορισμένα παιδιά με μουσικό ταλέντο από προβληματικό περιβάλλον να συνεχίσουν στον κόσμο της μουσικής.

Στη συναυλία μαζί με το σύνολο Fle[x] (που πρόσφατα εμφανίστηκε στη Βιέννη, στο Βισμπάντεν και άλλες πόλεις την Κεντρικής Ευρώπης) συμπράττουν η φλαουτίστα Ana Chifu, ενεργή μουσικός του Keys of Change και εκπαιδεύτρια στα διδακτικά προγράμματα στα ορφανοτροφεία και σε σχολεία μειονοτικά και μη σε περιοχές δύσκολης διαβίωσης στην Ξάνθη, την Κομοτηνή και σε Πομακοχώρια, η αρπίστα Μαρία Μπιλντέα, επίσης ενεργή μουσικός του Keys of Change στα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Αθήνα, και ο διακεκριμένος φλαουτίστας Ζαχαρίας Ταρπάγκος.

Η συναυλία στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου (8/1, 8 μ.μ., Φιλελλήνων 27) θα έχει είσοδο με προαιρετική δωρεά 10 ευρώ και θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα Χέντελ, Μότσαρτ, Ραμό, Βιβάλντι, Μπάρτοκ κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή