Πολιτικός ο ρυθμός των φετινών βραβείων Γκράμι

Πολιτικός ο ρυθμός των φετινών βραβείων Γκράμι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγκαλιά με έξι Γκράμι, ανάμεσα στα οποία τα βραβεία για τον καλύτερο δίσκο, άλμπουμ και τραγούδι της χρονιάς, έφυγε ο Μπρούνο Μαρς, ο οποίος αναδείχθηκε μεγάλος νικητής της 60ής απονομής των μεγαλύτερων μουσικών βραβείων. Δεύτερος στη σειρά ήρθε ο Κέντρικ Λαμάρ, που σάρωσε στις κατηγορίες της ραπ μουσικής με πέντε Γκράμι και άνοιξε την τελετή με μια περφόμανς που έδωσε τον πολιτικό τόνο της βραδιάς.

Οι σταρ της μουσικής περπάτησαν το κόκκινο χαλί φορώντας στο πέτο ένα λευκό τριαντάφυλλο, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την υποστήριξή τους στο κίνημα «Time’s Up» και στην πρωτοβουλία «Metoo». Επιστέγασμα θεωρήθηκε η περφόμανς της γνωστής ερμηνεύτριας και τραγουδοποιού Kesha, η οποία είναι σε ανοιχτή δικαστική διαμάχη με τον πρώην παραγωγό της Kemosabe Records (θυγατρική της Sony) Dr. Luke, τον οποίο κατηγορεί για σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση, τραγουδώντας την μπαλάντα της «Praying» με τη σύμπραξη μουσικών και χορωδίας. «Οπως έχουμε τη δύναμη να διαμορφώνουμε την κουλτούρα, έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε εκείνη την κουλτούρα που μας κάνει κακό», είπε στην ομιλία της η Αμερικανίδα ερμηνεύτρια Τζανέλ Μονέ.

Ούτε όμως ο Ντόναλντ Τραμπ έλειπε από την τελετή των Γκράμι. Μπορεί να μην ήταν εκεί ως φυσική παρουσία, αλλά ο Βρετανός κωμικός και οικοδεσπότης της βραδιάς Τζέιμς Κόρντεν είχε την ιδέα να δημιουργήσει ολιγόλεπτα κλιπάκια όπου διασημότητες διάβαζαν μερικές σειρές από το βιβλίο του πρώην έμπιστου του Αμερικανού προέδρου Μάικλ Γουλφ, «Fire and Fury», που περιγράφει τις εμμονές και τη συμπεριφορά του πρώτου πολίτη των ΗΠΑ. Ανάμεσά τους βρισκόταν και η Χίλαρι Κλίντον, η οποία αποκάλυψε στο κοινό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ προτιμά τα έτοιμα γεύματα των Μακ Ντόναλντς από φόβο, σύμφωνα με το βιβλίο, μήπως οι εχθροί του τον δηλητηριάσουν.

Καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνις αναδείχθηκε η 21χρονη Καναδή Αλέσια Κάρα. Κρίνοντας από τις υποψηφιότητες θα λέγαμε ότι η ραπ και η χιπ χοπ μουσική αναδείχθηκαν στις μεγάλες κατηγορίες με πολλές υποψηφιότητες για βραβεία για τον Κέντρικ Λαμάρ, τον Τσάιλντις Γκαλμπίνο και τον Τζέι Ζ, ο οποίος αν και προτάθηκε σε οκτώ κατηγορίες έφυγε με άδεια χέρια. Ωστόσο, αν και το ισπανόφωνο χιτ «Despacito» ήταν φαβορί για καλύτερο δίσκο και τραγούδι (πρώτη φορά για ξενόγλωσσο κομμάτι) δεν κέρδισε στο τέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή