O Φοίβος σε ανατολίτικο παζάρι, γεμάτο μουσικές

O Φοίβος σε ανατολίτικο παζάρι, γεμάτο μουσικές

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Φοίβος Δεληβοριάς είναι από εκείνους τους καλλιτέχνες που λατρεύουν να διηγούνται ιστορίες. Είτε μέσα από τα τραγούδια του είτε και σε απλό λόγο, όπως κάνει πάντα στις ζωντανές του εμφανίσεις, εξηγώντας στο κοινό τι πρόκειται να ακούσει. Αυτοσαρκάζεται μάλιστα παρατηρώντας πως αυτές οι εξηγήσεις χρειάζονται, ακόμη κι αν τα ίδια τα τραγούδια έχουν στίχους που… εκτείνονται σε τρεις σελίδες. Αυτόν τον Δεληβοριά είδαμε και στο Passport του Κεραμεικού το βράδυ του Σαββάτου: χαλαρό, με διάθεση για παιχνίδια και όλη τη μουσική του «πραμάτεια» απλωμένη, όπως ταιριάζει και στον τίτλο «Flea Market», που συνοδεύει το συγκεκριμένο σόου. Το καλύτερο παζάρι βέβαια είναι, ως γνωστόν, το ανατολίτικο γι’ αυτό και ο Φοίβος κάλεσε μαζί του τη Μαρίνα Σάττι και τις Fones· το πολυφωνικό σχήμα, το οποίο βλέπουμε στο δεύτερο μέρος, αποτελεί πραγματικά το αλατοπίπερο ενός χορταστικού μουσικού μενού.

Το Passport είναι ασφυκτικά γεμάτο και το σέρβις στο κάπως περιορισμένο μπαρ περίπου άπιαστο όνειρο. Τα μάτια ωστόσο και τα αυτιά είναι δύσκολο να ξεφύγουν από τη σκηνή, όπου ο Δεληβοριάς ερμηνεύει, με το γνωστό θεατρικό στυλ, όλα τα μεγάλα «σουξέ». Το κοινό τον ακολουθεί τόσο στα δικά του όσο και στο «Γυφτάκι» του Τζιμάκου και στο «Αεροπλάνα και Βαπόρια». Η πολύχρωμη σκηνογραφία ταιριάζει γάντι με την ποπ διάθεση, ενώ και η Μαρίνα Σάττι μπαίνει δυναμικά στο κλίμα. Φορώντας μπλουζάκι με στάμπα Τζίμι Χέντριξ, τραγουδά διασκευές παραδοσιακών κομματιών από την Ελλάδα, τα υπόλοιπα Βαλκάνια αλλά και την Ανατολή. Τα κορίτσια που τη συνοδεύουν κάνουν εξαιρετική δουλειά και γίνονται σε αρκετές περιπτώσεις πρωταγωνίστριες ενός μουσικού πρότζεκτ που είναι, το λιγότερο, εναλλακτικά ενδιαφέρον.

​​Ο Φοίβος Δεληβοριάς θα βρίσκεται στο Passport τα προσεχή Σάββατα 3 και 10/2, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και παράταση. Εναρξη στις 10.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή