Μιξάρισμα φανκ, τζαζ και ροκ

Μιξάρισμα φανκ, τζαζ και ροκ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μοναδικό πάρτι με αποκριάτικη διάθεση αλλά και μπόλικα κοινωνικά μηνύματα αναμένεται να στήσουν το βράδυ του Σαββάτου στο Gagarin οι Βρετανοί London Afrobeat Collective. Το πολυμελές σχήμα μπλέκει την παράδοση του φανκ –και του πατριάρχη του, Fela Kuti– με την τζαζ και το σύγχρονο ροκ, παρουσιάζοντας ένα άκρως πολυσυλλεκτικό μουσικό αποτέλεσμα. Η κολεκτίβα από το Λονδίνο όμως δεν μένει μόνο στο (εντυπωσιακό) ηχητικό κομμάτι· είναι γνωστή επίσης για το κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο των τραγουδιών της. Το πρώτο άλμπουμ της άλλωστε, με τίτλο «Food Chain», περιλαμβάνει αρκετά τέτοια, κρατώντας καλά και τις ισορροπίες, ώστε να μην περνά τα σύνορα του μανιφέστου.

Οι ίδιοι σε πρόσφατη συνέντευξη στην «Κ» μάς είπαν σχετικά με το επερχόμενο λάιβ: «Αυτόν τον καιρό γράφουμε τον επόμενο δίσκο μας, ο οποίος θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά, οπότε σίγουρα θα έχουμε και αρκετές καινούργιες μουσικές για εσάς, ίσως και μια δυο “πρεμιέρες”. Πρόσφατα κάναμε μια περιοδεία προς τιμήν του Fela και των Parliament-Funkadelic και ανακαλύψαμε μερικές τρομερές μελωδίες, που μπορούν να μπουν κι αυτές στο πρόγραμμα».

​​Λιοσίων 205. Εναρξη στις 9 μ.μ. με τους Blend Mishkin and Roots Evolution.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή