Τα τηγανητά όνειρα της Αρλέτας

Τα τηγανητά όνειρα της Αρλέτας

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι από τις λίγες βραδιές που το κλισέ «ήταν όλοι εκεί» έχει σχεδόν ακριβέστατη εφαρμογή. Η μόνη που έλειπε ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια, η Αρλέτα δηλαδή, η οποία «έφυγε» εδώ και περίπου μισό χρόνο τώρα, όχι όμως χωρίς να αφήσει κάτι τελευταίο πίσω, ώστε οι φίλοι και οι θαυμαστές της να τη θυμούνται με ακόμα περισσότερη αγάπη. Ολοι αυτοί –όσοι χωρούσαν δηλαδή– συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ, στον πέμπτο όροφο του Public Συντάγματος, για την παρουσίαση του δίσκου «Η γιαγιά μου μαγειρεύει όνειρα τηγανητά», που κυκλοφορεί από τη Feelgood Records.

Τα τηγανητά όνειρα της Αρλέτας-1

Ασφυκτικά γέμισε η αίθουσα εκδηλώσεων του Public από φίλους και θαυμαστές της Αρλέτας.

Αυτός ο παράξενος τίτλος, τόσο ταιριαστός όμως με το πνεύμα της Αρλέτας, είναι το κλειδί για να μπούμε σε μια πολύ όμορφη δισκογραφική δουλειά που εκείνη πρόλαβε να ολοκληρώσει με συνεργάτη τον Λάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος έντυσε μουσικά τους στίχους της Σάννυς Μπαλτζή. Κι αφού η ίδια δεν μπόρεσε να είναι εκεί για την πρώτη γνωριμία των τραγουδιών με το κοινό, τη… δουλειά ανέλαβε μια ολόκληρη ομάδα καλλιτεχνών: Φοίβος Δεληβοριάς, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Μανώλης Μητσιάς, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Μπάμπης Στόκας, Φωτεινή Βελεσιώτου και πολλοί άλλοι, πήραν ένας ένας το μικρόφωνο για να ερμηνεύσουν όλα σχεδόν τα κομμάτια του καινούργιου άλμπουμ, καθώς και αρκετά ακόμη από τη σπουδαία μουσική κληρονομιά της Αρλέτας.

Ιστορίες

Τα τηγανητά όνειρα της Αρλέτας-2

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη είπε και εκείνη ένα τραγούδι της Αρλέτας.. Κάτι από τα παλιότερα μας θύμισε ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Εκτός από 13 ιστορίες των νέων τραγουδιών, οι παρευρισκόμενοι διηγήθηκαν και τις δικές τους, είτε μέσα από τη φιλία τους με την Αρλέτα είτε σαν προσωπικό σημάδι που εκείνη άφησε ακόμα και σε όσους τη γνώρισαν ελάχιστα από κοντά. Κι αν κάτι μένει ακόμα περισσότερο από τέτοιες βραδιές είναι η παρουσία του απλού κόσμου.

Οπως επισήμανε και ένας από τους ομιλητές, ρίχνοντας μια ματιά στο ακροατήριο έβλεπες ανθρώπους όλων των ηλικιών· από μεσήλικες, οι οποίοι είδαν και άκουσαν πρώτη φορά την Αρλέτα στις μπουάτ της Πλάκας στα τέλη της δεκαετίας του 1960, μέχρι νεαρούς που γοητεύονται από την αρχή γνωρίζοντας τη «Σερενάτα» ή το «Μια φορά θυμάμαι». Η συγκίνησή τους ήταν το πιο όμορφο καλωσόρισμα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή