ΜΟΥΣΙΚΗ

Βελούδινη φωνή, άνθρωπος-ορχήστρα

27s7kivel

Μάνος Χατζιδάκις, Λέοναρντ Κοέν, Μπομπ Ντίλαν, Κουρτ Βάιλ, Μπορίς Βιάν, Γιάννης Αγγελάκας θα… συγκεντρωθούν απόψε στο Half Note Jazz Club. Οχι, δεν είναι κάποιου είδους αστείο. Είναι οι σπουδαίοι συνθέτες τους οποίους θα ερμηνεύσουν η Κυβέλη Καστοριάδη και ο Ορέστης Καλαμπαλίκης.

Η Κυβέλη Καστοριάδη, κόρη του σπουδαίου φιλοσόφου Κορνήλιου Καστοριάδη, η οποία ζει μόνιμα στο Παρίσι όπου και εργάζεται, έχει ήδη αγαπηθεί από το κοινό που αναζητεί διαρκώς νέους τρόπους να ακούσει γνώριμά του τραγούδια. Με την άπταιστη ερμηνεία της σε πέντε γλώσσες, η νεαρή ερμηνεύτρια, συνοδεία του ανθρώπου-ορχήστρας Ορέστη Καλαμπαλίκη, έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα που θα χτυπήσει κατευθείαν στον ρομαντισμό της άνοιξης.

Αφορμή για την εμφάνιση των «δύο» απόψε στο Half Note είναι η κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους, από τη Μικρή Αρκτο, με τον τίτλο «Songs for a blue cloud», που ακολούθησε το «Sous le ciel de Paris» το οποίο είχε προκαλέσει αίσθηση στους ρέκτες του είδους. Οι δύο αυτές δουλειές, μάλιστα, έδωσαν την ευκαιρία στην Κυβέλη Καστοριάδη και στον Ορέστη Καλαμπαλίκη να ταξιδέψουν ανά την Ελλάδα, με εμφανίσεις στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πάτρα, στην Καβάλα, στην Αίγινα και ξανά στην Αθήνα.

​​Half Note. Τριβωνιανού 17, Μετς. Ωρα έναρξης: 21.30.