Μέγαρο Μουσικής: Στο βάθος… μουσικός κήπος

Μέγαρο Μουσικής: Στο βάθος… μουσικός κήπος

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια δοκιμασμένη καλλιτεχνική συνταγή προτείνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τις συναυλίες του Κήπου (από 14/6 έως 22/9), σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από το κλασικό ρεπερτόριο της σεζόν. Κάτι πιο «ανάλαφρο» αλλά και ενδιαφέρον που θα συνδυαστεί αργότερα με την εικαστική έκθεση η οποία θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Ο Ιούνιος θα ανοίξει με το παιδικό Bobos Arts Festival με θέατρο και μουσική, ενώ αργότερα στη σκηνή του Κήπου θα ανεβεί η Πέννυ Μπαλτατζή με σουίνγκ τραγούδια και διασκευές από την ελληνική και ξένη δισκογραφία σε καινούργιες ενορχηστρώσεις. Στην καθιερωμένη Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θα εμφανιστεί η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, η Camerata Junior, η Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας» και το τζαζ σύνολο της Γιάννας Βασιλείου. Τις συναυλίες του Ιουνίου κλείνει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με μία σόλο συναυλία, ως άλλος τροβαδούρος, με την κλασική και ακουστική κιθάρα του.

Μέγαρο Μουσικής: Στο βάθος… μουσικός κήπος-1

Ο Ιούλιος ανοίγει στον Κήπο με την Angelika Dusk, η οποία θα παρουσιάσει κομμάτια από τον πρόσφατο δίσκο της «Beautiful Mess». Μια βραδιά που φαίνεται αρκετά υποσχόμενη είναι το μουσικό ταξίδι «Απ’ τη Φολέγανδρο ώς την Κω» που ετοιμάζουν οι Μinor Project. O Στάθης Δράκος και η μπάντα του, που έκαναν πολλά αυτιά να ανοίξουν πριν από μερικά χρόνια με το πρώτο τους άλμπουμ «In Colors», θα συγκεντρωθούν στον Κήπο του Μεγάρου για να παρουσιάσουν τα νέα τους τραγούδια και βέβαια τις πρώτες τους συνθέσεις.

Τραγούδια των Αττίκ, Σουγιούλ, Γιαννίδη και άλλων εκπροσώπων του ελαφρού τραγουδιού που ξαναζεί τις παλιές του δόξες με ουκ ολίγες διασκευές και πειραματισμούς θα παρουσιάσουν η Ανδριάννα Μπάμπαλη και ο Στάθης Δρογώσης. Μετά την πρόσφατη συνεργασία τους με τη νέα διασκευή του τραγουδιού «Μην το πεις πουθενά», οι δύο δημιουργοί συνεργάζονται ξανά σε μια νέα προσέγγιση τραγουδιών των δεκαετιών 1940-1960. Ο Τάκης Πατερέλης με το κουαρτέτο του θα παρουσιάσει το άλμπουμ «A Love Supreme» του τζαζ «δασκάλου» Τζον Κολτρέιν, ενώ η Ελληνοκαναδή Κατερίνα Ντούσκα του «One in a million» θα ανεβεί στη σκηνή με τον Σουηδό Αλμπιν Λι Μελντάου για μια πιο «ηλεκτρονική» βραδιά. Μετά το αφιέρωμα στον Λέοναρντ Κοέν από τις Nalyssa Green, Sugahspank και Λου Ιζ, ο Κήπος τελειώνει με μια συναυλία του Θοδωρή Βουτσικάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου, με καλεσμένους τη σπουδαία Μαρία Φαραντούρη και τον δεξιοτέχνη βιολονίστα και συνθέτη Αντώνη Σουσάμογλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή