Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί σε ευρεία συνεργασία

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί σε ευρεία συνεργασία

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια κίνηση εξωστρέφειας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εντείνει τις προσπάθειές του για βελτίωση των θεμάτων ασφαλείας στην πρωτεύουσα και διοργανώνει ανοικτή συναυλία στην πλατεία Μοναστηρακίου, στις 3 Ιουλίου, στις 8 μ.μ. «Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Καφούνης, ο οποίος πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα «να δούμε επιτέλους σοβαρά» το θέμα της ασφάλειας. Πρόσφατες επιτυχίες της αστυνομίας, όπως η σύλληψη πολυμελούς σπείρας πορτοφολάδων, οφείλονται και στην πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών που έχει τον τίτλο «STOP στην εγκληματικότητα». «Εχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε αποτελέσματα». «Η αστυνομία και γνωρίζει και μπορεί να δράσει αποτελεσματικά, αρκεί όλοι μαζί να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια», αναφέρει ο σύλλογος.

Η συναυλία έχει σκοπό να ενώσει όλους όσοι αντιτίθενται στην έλλειψη ασφάλειας του πολίτη στην Αθήνα. «Σκοπός μας είναι να έχουμε μια ωραία βραδιά με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, ώστε να στείλουμε ένα μήνυμα», λέει ο κ. Σταύρος Καφούνης.

Η συναυλία τιτλοφορείται «Οπερα στην Αγορά της Αθήνας» και πράγματι η επιλογή ήταν για λυρικούς καλλιτέχνες οι οποίοι θα πλαισιωθούν από τη χορωδία του ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να προσφέρουν στο κοινό ένα ποιοτικό πρόγραμμα. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θέλησε να δώσει τον συμβολικό χαρακτήρα «της δύναμης του πολιτισμού στη μάχη κατά της παραβατικότητας».

«Η βραδιά ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες της Αθήνας χωρίς κομματικές ταυτότητες, οι οποίοι με την παρουσία τους θα επιβεβαιώσουν την απαίτηση για συνεργασία όλων, με σκοπό να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας στην πόλη της Αθήνας», αναφέρει στο σκεπτικό του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Με τη χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων συμπράττουν εξαιρετικοί καλλιτέχνες: Δημήτρης Πακσόγλου (τενόρος), Δέσποινα Σκαρλάτου (σοπράνο), Μαρία Κατριβέση (σοπράνο), Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου (πιάνο).

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, με τον πρόεδρό του, έχει αποφασίσει να κινητοποιήσει δυνάμεις. Κορυφαία εξέλιξη θεωρείται «η εισαγγελική παραγγελία κατόπιν της εμπεριστατωμένης πρότασης του συλλόγου μας στον γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης», λέει ο κ. Σταύρος Καφούνης. Χάρη σε αυτή, σε κάθε περίπτωση σύλληψης θα πρέπει το ποινικό μητρώο να βαρύνει και, αν υπάρχουν προηγούμενες συλλήψεις, το πλημμέλημα θα θεωρείται κακούργημα.

Φιλοδοξία του κ. Καφούνη είναι η κοινή συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, την αστυνομία και τα αρμόδια υπουργεία: «Να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι». Εχει σημασία ότι ένας ιστορικός μεν, αλλά χωρίς θεσμική ισχύ σύλλογος έχει ήδη προκαλέσει αλλαγές. Υπάρχει προοπτική συνεργασίας με τον δικηγορικό σύλλογο για θεσμική νομική εκπροσώπηση, καθώς και με την Ενωση Ξενοδόχων Αττικής για διεξαγωγή έρευνας με θέμα τους τοξικομανείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή