Μουσικό… τσουνάμι στη Μαλακάσα

Μουσικό… τσουνάμι στη Μαλακάσα

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν το 2006 οι Arctic Μonkeys κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους με τον μπλαζέ τίτλο «Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not», ήμουν στη Β΄ Λυκείου και θυμάμαι πως για αρκετό καιρό δεν ακούγαμε τίποτε άλλο στην παρέα – άντε και το απίθανο λάιβ «American Idiot» των Greenday. Τουλάχιστον τρεις εφηβικές μπάντες φτιάχτηκαν εκείνους τους μήνες, με πρότυπο τον Αλεξ Τέρνερ, αυτόν τον ψηλόλιγνο σπυριάρη –τότε– που τραγουδούσε με ακαταμάχητη βρετανική αλαζονεία, ζητώντας να κατακτήσει τον κόσμο. Δώδεκα χρόνια μετά, όλοι εκείνοι οι επίδοξοι leaders συγκροτημάτων (και σήμερα λογιστές, δάσκαλοι, μηχανικοί κ.ο.κ.) θα μαζευτούν στο Terra Vibe της Μαλακάσας για να δουν από κοντά τους Arctic Monkeys, οι οποίοι θα μας τιμήσουν για πρώτη φορά από κοντά, αύριο, Παρασκευή.

Από ένα ολόκληρο τσουνάμι εναλλακτικής ροκ, με αφετηρία κυρίως τη Βρετανία, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές του 2000 για να πάρει τα σκήπτρα από τους Oasis και τους Blur, οι μόνοι ίσως που κρατούν πραγματικά την ταυτότητά τους είναι οι Monkeys. Οχι φυσικά επειδή δουλεύουν περιθωριακά ή δεν έχουν βγάλει αρκετά χρήματα (είναι τρομερά πλούσιοι), αλλά διότι αρνήθηκαν να γίνουν έρμαια της δημοφιλίας τους. Το 2014 η μπάντα διαλύθηκε προκειμένου οι βασικοί συντελεστές της να ακολουθήσουν άλλα πρότζεκτ· ο Τέρνερ μάλιστα γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τους Last Shadow Puppets και τον καλό του φίλο Μάιλς Κέιν, τον οποίο επίσης θα δούμε στην πρώτη μέρα του Rockwave.

Μουσικό… τσουνάμι στη Μαλακάσα-1

Αλεξ Τέρνερ.

Η επανένωση του γκρουπ ήρθε με τον πρόσφατο δίσκο τους «Tranquility Base Hotel and Casino», μια συρραφή προσωπικών ανησυχιών του επικεφαλής τους, κάπως «δύσκολη» στο αυτί, αλλά με γνήσιες στιγμές ιδιοφυΐας.

Πιθανότατα θα ακούσουμε αρκετά από αυτά στο Terra Vibe, μαζί βέβαια και με τις «must» επιτυχίες, που λογικά δεν θα μας στερήσουν στην πρώτη τους εμφάνιση. Λίγο πριν ο χίπστερ… μετρητής θα έχει τιναχθεί στα ύψη με πολύ αξιόλογες μπάντες όπως οι Get Well Soon του κλασικών καταβολών Γερμανού Κόνσταντιν Γκρόπερ και οι δημοφιλέστατοι Alt-J. Οσο για τον Μάιλς Κέιν, που όπως είπαμε θα είναι επίσης παρών, δεν αποκλείεται να φυλάξει δυνάμεις και για αργότερα, όταν στη σκηνή θα ανέβει ο κολλητός του.

Και αν η αρχή του φετινού Rockwave, το οποίο στα 23 του είναι το μακροβιότερο από τα μεγάλα εγχώρια μουσικά φεστιβάλ, προβλέπεται μελωδική, στη συνέχεια το γκάζι θα πατηθεί στο τέρμα. Και αυτό γιατί το διήμερο 19 και 20 Ιουλίου είναι αφιερωμένο στη μέταλ, μουσική που ίσως έχει και το πιο πιστό και εξαιρετικά πολυπληθές κοινό στη χώρα μας. Η αρχή θα γίνει με τους «σκληρούς» Saxon και τους Sabaton, οι οποίοι θα προθερμάνουν το κοινό για τους μοναδικούς Judas Priest. Οσοι παρακολούθησαν το προηγούμενο σόου τους το 2015, στον ίδιο χώρο, ανυπομονούν.

Ο πραγματικός χαμός, βέβαια, αναμένεται να γίνει την επομένη. Με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πάνω από 35.000 κόσμο, πάμε προφανώς για τη μεγαλύτερη συναυλία του καλοκαιριού, όπου οι σπουδαίοι Iron Maiden υπόσχονται ένα εντυπωσιακό σόου, αντάξιο της Legacy of the Beast World Tour περιοδείας τους. Η κληρονομιά του… τέρατος λοιπόν, με τους Βρετανούς βετεράνους να καλύπτουν τις τέσσερις δεκαετίες –και βάλε– που έχουν στην πλάτη τους με τη συνηθισμένη δυναμική και πλούσια οπτικά εφέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή