Νέοι σολίστ από διάφορες χώρες γεμίζουν με μουσική τον Αργοσαρωνικό

Νέοι σολίστ από διάφορες χώρες γεμίζουν με μουσική τον Αργοσαρωνικό

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυτήν τη στροφή του καλοκαιριού, με την Ελλάδα μουδιασμένη, η ζωή προσπαθεί να ξαναπιάσει το νήμα. Πολλοί είναι αυτοί που εργάζονται για να δημιουργήσουν και να στηρίξουν τους θεσμούς εκείνους που δίνουν υπόσταση στο ελληνικό καλοκαίρι, πέραν της προφανούς τουριστικής εικόνας. Και αποτελεί ένδειξη μιας άσβεστης φλόγας πολιτισμού αλλά και πραγματικού φιλελληνισμού, η ύπαρξη, για όγδοη χρονιά φέτος, του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, ενός όχι τυχαίου φεστιβάλ, συγκροτημένου πάνω στις αρχές της ουσιαστικής παιδείας και της ψυχικής καλλιέργειας.

Είναι δημιούργημα νέων σε ηλικία σολίστ κλασικής μουσικής, από διάφορες χώρες, που έχουν βάλει στο πρόγραμμα την Ελλάδα, και έρχονται, κάθε καλοκαίρι, να παίξουν σπουδαία έργα σε χώρους συχνά απρόβλεπτους, χωρίς πολλές ανέσεις, στα νησιά του Αργοσαρωνικού, και εσχάτως και στα Μέθανα. Είναι μία προσφορά για βραδιές υψηλής αισθητικής με όλα τα απλά και βασικά υλικά μιας τέτοιας ψυχικής και διανοητικής μέθεξης. Γι’ αυτό προκαλεί ικανοποίηση το γεγονός ότι αυτό το φεστιβάλ, με τη δροσιά των νιάτων και με την πεποίθηση ότι η μουσική ανυψώνει, καλλιεργεί, φέρνει τους ανθρώπους κοντά, συνεχίζει και συσπειρώνει ένα κοινό.

Νέοι σολίστ από διάφορες χώρες γεμίζουν με μουσική τον Αργοσαρωνικό-1

Το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble δημιουργήθηκε το 2011 για το πρώτο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχουν δύο ταλαντούχοι μουσικοί, ο Ελληνας βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης και ο γεννημένος στην Αυστραλία αλλά με καριέρα στην Αγγλία και διεθνώς, βιολίστας Francis Kefford. Οι δύο τους ίδρυσαν το Leondari Ensemble, αυτό το ευέλικτο μουσικό σύνολο που στηρίζεται από άξιους σολίστ, όπως τον βιολονίστα Bogdan Bozovic και τον τσελίστα Julian Arp, και ενισχύεται και από εξίσου σπουδαίους σολίστ. Είναι οι μουσικοί που προκαλούν αυτές τις εμπειρίες στον Γαλατά, στις Σπέτσες, στην Υδρα, στον Πόρο, και για δεύτερη φορά, φέτος, στο Θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων. Το φεστιβάλ ξεκινάει αύριο, 1η Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 6 Αυγούστου, με το πρόγραμμα πλήρως αναρτημένο στο www.saronicfestival.com, και με πολλά επιπλέον στοιχεία για τους μουσικούς. Είναι σπουδαία και μοναδική εμπειρία να ακούς έργα Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σούμαν, Λιστ, Ντεμπισί και Φορέ από αφοσιωμένους μουσικούς που, οι περισσότεροι, ταξίδεψαν από άλλες χώρες για τη χαρά αυτού του βιώματος στον Αργοσαρωνικό. Οι άξιοι αυτοί μουσικοί, που παίζουν σε λαμπρές αίθουσες του κόσμου, έρχονται με ενθουσιασμό για να γεμίσουν με μουσική χώρους που βιώνονται από την καθημερινότητα των κατοίκων. Είναι πρέσβεις της καλής και αγαθής Ελλάδας, γι’ αυτό και το φεστιβάλ, με την υποστήριξη της πρεσβείας της Γερμανίας και υπό την αιγίδα των δήμων, έχει κάτι το τόσο ιδιαίτερο ως αύρα και αποστολή. Οι συναυλίες γίνονται με την ευγενική υποστήριξη του Ηρακλή Κόντου στη μνήμη της μουσικόφιλης συζύγου του Τερέζας Κόντου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή