Κλασικές νότες στον Σαρωνικό

Κλασικές νότες στον Σαρωνικό

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ογδοη χρονιά επιστρέφει στον Πόρο, στα Μέθανα, στον Γαλατά, στην Yδρα και στις Σπέτσες το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, που επιμελούνται οι μουσικοί Γιάννης Αγρανιώτης και Francis Kefford.

Το Leondari Ensemble συμπράττει άλλη μία φορά με διακεκριμένους μουσικούς, όπως ο Γερμανός Martin Leo Schmidt, μαθητής του θρυλικού βιολοντσελίστα Heinrich Schiff και συνεργάτης της Mahler Chamber Orchestra, η Φινλανδή βιολονίστρια Sini Simonen, μέλος του Esbjerg Ensemble, του Castalian String Quartet και του Calvino Piano Trio, και ο Iσραηλινός πιανίστας Noam Greenberg, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Music at Tresanton, στην πρώτη του εμφάνιση στο Φεστιβάλ. Το αποψινό πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Μότσαρτ και Ντεμπισί (Αμφιθέατρο Συγγρού, Πόρος), ενώ αύριο θα παρουσιαστούν το Τρίο με πιάνο σε σι ύφεση μείζονα «Αρχιδούκας», ένα από τα σημαντικότερα έργα μουσικής δωματίου του Μπετόβεν, καθώς και το Κουαρτέτο με πιάνο Νο 1 σε ντο ελάσσονα του Faure.

Στη συναυλία της Κυριακής θα ακουστούν μελωδίες των Λιστ, Σούμαν και Ντεμπισί (ξενοδοχείο Bratsera, Υδρα).

​​Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Προπώληση εισιτηρίων στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ: www.saronicfestival.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή