Με οδηγό την Τζίνα Μπαχάουερ, βραβευμένοι σολίστ παρουσιάζουν την τέχνη τους

Με οδηγό την Τζίνα Μπαχάουερ, βραβευμένοι σολίστ παρουσιάζουν την τέχνη τους

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλη μία ευκαιρία για νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες –σε μια δύσκολη εποχή– δίνεται μέσα από το καθιερωμένο, σεβαστό και με κύρος 10ο Φεστιβάλ Gina Bachauer. Θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Κέρκυρα από τις 25 ώς τις 27 Αυγούστου στον φιλόξενο χώρο της ιστορικής Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας ως μία σημαντική από κάθε άποψη (παιδευτική, καλλιτεχνική, αισθητική) δραστηριότητα του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer. Είναι ένα γεγονός που στη σύντομη διάρκειά του, αλλά με πυκνή ώσμωση, φέρνει κοντά διαφορετικές γενιές μουσικών, με πρόκριμα την αριστεία, με οδηγό την ευκαιρία και με γενική παράμετρο τη συνέργεια ανάμεσα σε πνευματικούς και χαρισματικούς ανθρώπους.

Είναι πράγματι συγκινητικό να σκεφθεί κανείς ότι το εκπαιδευτικό όραμα της μεγάλης πιανίστριας Τζίνας Μπαχάουερ επιζεί και ευδοκιμεί σε δύσκολες –για την πνευματική παιδεία– εποχές.

«Το Φεστιβάλ Gina Bachauer-Συναντήσεις Νέων Σολίστ και Συνόλων, συμπληρώνοντας φέτος δέκα χρόνια από την ίδρυσή του, μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και υπερήφανους, γνωρίζοντας ότι, παράλληλα με τις άλλες ετήσιες διοργανώσεις του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer, δίνει κάθε καλοκαίρι την ευκαιρία σε βραβευμένους νέους σολίστ να παρουσιάσουν την τέχνη τους στο πλαίσιο ενός θεσμού, που με τα χρόνια έχει αποκτήσει πολλούς καλούς φίλους και υποστηρικτές», λέει ο Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας, πρόεδρος του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer και του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου C. V. Alkan – P. J. G. Zimmerman. «Στις δύσκολες ώρες που διανύει ο τόπος μας, πιστεύω ότι πρέπει να αναδείξουμε τους ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες που μεταφέρουν ομορφιά και ελπίδα, στοιχεία πολύτιμα, τα οποία όλοι μας έχουμε απολύτως ανάγκη».

Φέτος, οι συναυλίες με τους εκλεκτούς σολίστ (στην Αναγνωστική Εταιρεία) θα έχουν αφιερώματα στον Ροσίνι και στον Ντεμπισί και θα είναι μια ευκαιρία να δει κανείς σε σύμπνοια την πνευματική Κέρκυρα, καθώς δίπλα στον Κωνσταντίνο Π. Καράμπελα-Σγούρδα, στέκονται ως επίσης οικοδεσπότες ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κερκυραϊκής Κληρονομιάς, Σπύρος Φλαμπουράρης και ο πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας, Γιάννης Πιέρης καθώς επίσης και η υπεύθυνη συντονισμού του Φεστιβάλ, Μαριάννα Φουρλή. Artist in residence είναι φέτος ο διακεκριμένος πιανίστας Παναγιώτης Τροχόπουλος και το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να ακούσει τους σολίστ Αγγελική Γκανά (βιολί), Γιώργο Καζιάνη (κρουστά), Παναγιώτη Καζιάνη (κρουστά), Ζωή Κάππου (σοπράνο), Μαργαρίτα Κολάση (πιάνο), Γεωργία-Ευαγγελία Κουρμπέλη (πιάνο) και Mario Ruska (κλαρινέτο). Ενα σημαντικό γεγονός για τη μουσική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή