Νέος δίσκος για τον αιώνιο ροκ σταρ με την ξανθιά χαίτη

Νέος δίσκος για τον αιώνιο ροκ σταρ με την ξανθιά χαίτη

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To 1971, τη χρονιά που γεννήθηκε ο σχεδιαστής, γραφίστας και εικονογράφος Ντάνιελ Εγκνέους (Daniel Egneus), o Ροντ Στιούαρτ ήταν 26 ετών και είχε ξεκινήσει ήδη τη σόλο καριέρα του. Το άλμπουμ «Long Player», που κυκλοφόρησε ακριβώς εκείνη τη χρονιά με τους «Faces», έκανε μεγάλη επιτυχία μπαίνοντας στο τοπ 10 Ευρώπης και ΗΠΑ. Ο Ροντ Στιούαρτ, ο νεαρός με τη βραχνή φωνή, που παράτησε το σχολείο στα 15 για να ασχοληθεί με τη μουσική ως πιο εύκολη δουλειά από το ποδόσφαιρο, πήρε έτσι μια θέση στη βρετανική πανκ-ροκ σκηνή ως τραγουδιστής και συνθέτης.

Μερικά χρόνια αργότερα, το 1976, ο μικρός Ντάνιελ έπλενε τα πιάτα στο σπίτι του στη Σουηδία και άκουγε με τον πατέρα του μια κασέτα με τον Ροντ Στιούαρτ να τραγουδά τη μεγάλη του επιτυχία «Sailing». Το τραγούδι ήταν από το άλμπουμ «Atlantic Crossing», ο Στιούαρτ ετοιμαζόταν να κάνει το μεγάλο πέρασμα στην Αμερική και είχε μόλις ξεκινήσει τον τέταρτο από τους μεγάλους του δεσμούς, αυτόν με τη καλλονή Σουηδή ηθοποιό Μπριτ Εκλαντ. Αυτός ο εξάχρονος, που τόσο καθαρά διατηρεί την ανάμνηση εκείνης της πρώτης ακρόασης, είναι ο σχεδιαστής του εξωφύλλου του «Blood Red Roses», του 30ού άλμπουμ που ηχογράφησε σε στούντιο ο αειθαλής Ροντ Στιούαρτ.

Ο Ντάνιελ Εγκνέους δεν ζει πλέον στη Σουηδία. Επειτα από αρκετά χρόνια περιπλανήσεων στην Ευρώπη, είναι πλέον εγκατεστημένος στην Αθήνα. Εχει το στούντιό του στο κέντρο της πόλης και από εδώ παίρνει αναθέσεις για συνεργασίες παντού στον κόσμο. Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε καλλιτεχνικά από τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Αθηνών και το Εθνικό Θέατρο, ενώ η σειρά των σχεδίων του με τον τίτλο «Walk of Athens» έδωσε μια νέα εικαστική όψη της πόλης και έτσι τη σύστησε στο εξωτερικό. Το πολύ ιδιαίτερο ύφος της ζωγραφικής του προφανώς κίνησε το ενδιαφέρον των μάνατζερ του ροκ αστέρα και έτσι βρέθηκε με την παραγγελία της δημιουργίας του εξωφύλλου. Του ζήτησαν μερικά πορτρέτα και ύστερα από συζητήσεις, προτάσεις, τροποποιήσεις η επιλογή οριστικοποιήθηκε σε αυτή την έντονη σύνθεση: ένας αιώνιος ροκ σταρ με την ξανθιά του χαίτη ορθωμένη.

Προφανώς, η πολύχρονη παρουσία του Ροντ Στιούαρτ στη μουσική σκηνή επιτρέπει τέτοιου είδους γυρίσματα της ζωής, σαν την επαγγελματική συνάντηση του μικρού φαν με το είδωλό του. Οι πρώτοι του θαυμαστές, εκείνοι που τον αγάπησαν στα άγρια ροκ νιάτα του, μάλλον τώρα πια είναι παππούδες. Η περίφημη ντίσκο επιτυχία του Στιούαρτ «Da ya think I’m sexy», τους είχε ψυχράνει πολύ νωρίς. Παρ’ όλα αυτά, τον Δεκέμβριο του 1994, ο Στιούαρτ έδωσε μια συναυλία στη Βραζιλία και έκανε ρεκόρ παίζοντας ζωντανά στην παραλία του Ρίο, μπροστά σε ένα κοινό 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ποτέ ο Ροντ Στιούαρτ δεν έμεινε χωρίς δουλειά και κοινό. Οι παλιοί του άσπονδοι φίλοι τον κουτσομπόλευαν για την τσιγκουνιά του. Ισως αυτό είναι μία κακία που ταιριάζει με την κατά το ήμισυ σκωτσέζικη καταγωγή του. Εκείνος, πάντως, δεν σταμάτησε στιγμή να τρέφει τον ροκ του μύθο: παραμένει στη σκηνή, παντρεύεται μοντέλα και αποκτά παιδιά. Μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του αμέτρητους έρωτες, τρεις γάμους και οχτώ παιδιά. Ο νέος δίσκος που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 28 Σεπτεμβρίου, περιέχει καινούργια τραγούδια και ο Στιούαρτ ισχυρίζεται ότι κάνει μια επιστροφή στις μουσικές του ρίζες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή