Ο Μισέλ Λεγκράν έρχεται στο Ηρώδειο και στηρίζει το «Ολοι μαζί μπορούμε» σε μια μοναδική συναυλία

Ο Μισέλ Λεγκράν έρχεται στο Ηρώδειο και στηρίζει το «Ολοι μαζί μπορούμε» σε μια μοναδική συναυλία

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«O μπαμπάς μου είχε ένα πολύ παλιό πιάνο. Η αδελφή μου πήγαινε ήδη σχολείο, η μητέρα μου πήγαινε στη δουλειά και εγώ έμενα σπίτι με τη λατρεμένη μου γιαγιά που δεν καταλάβαινε τίποτε απ’ όσα της έλεγα. Ηταν όλα τόσο βαρετά που περνούσα όλη την ημέρα μπροστά στο κλαβιέ. Και αυτό μου έσωσε τη ζωή». Χαριτολογώντας θα μπορούσε να πει κανείς ότι η άνοια της γιαγιάς έσωσε και τη δική μας ζωή. Διότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να ξέρει στοιχειωδώς από κινηματογράφο και να μην έχει αγαπήσει κάποια από τις μελωδίες του. Μπορεί ο Μισέλ Λεγκράν να έγραψε σάουντρακ για δεκάδες ταινίες, αλλά με έναν τρόπο η μουσική του έχει συντροφεύσει τους δικούς μας βίους, έχει «επενδύσει» μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές μας. Πνευματώδης, χιουμορίστας, χαρισματικός, ο Γάλλος είναι από τους πιο αναγνωρισμένους συνθέτες στον 20ό αιώνα. Με συνεργασίες που περιλαμβάνουν ιερά τέρατα της τζαζ, βραβευμένος με Οσκαρ και με Γκράμι, ο Λεγκράν διακρίθηκε και στις ενορχηστρώσεις, αποδεικνύοντας το πολύπλευρο ταλέντο του. Ευτύχησε να ακούσει τεράστιες φωνές να ερμηνεύουν τα τραγούδια του από την προσφάτως χαμένη Αρίθα Φράνκλιν μέχρι τον Φρανκ Σινάτρα, την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, τον Ρέι Τσαρλς και τη δική μας Νάνα Μούσχουρη. Αυτή η σπουδαία μορφή θα ανεβεί στην σκηνή του Ηρωδείου την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου ενισχύοντας τους σκοπούς του «Ολοι Μαζί Μπορούμε». Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που αποδεικνύει τη δύναμη της φιλανθρωπίας και τη διεθνή αναγνωρισιμότητα που έχει το εγχείρημα του ΣΚΑΪ. Με συνέπεια, ευθύνη και σεβασμό στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από την κρίση, έχει καταφέρει να διευρύνει τους τρόπους με τους οποίους οι Ελληνες αποφασίζουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Στην εμφάνιση αυτή, ο Λεγκράν θα συνοδεύεται από τον Γιώργο Περρή, τον διεθνή Ελληνα τραγουδιστή, γνωστό για την ευελιξία με την οποία τραγουδά σε πολλές γλώσσες και τις μοναδικές του ερμηνείες που τον κατατάσσουν σε μία από τις σημαντικότερες φωνές της γενιάς του. Μετά τις δύο sold out εμφανίσεις του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και την πρόσφατη συνεργασία του με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τη Λίνα Νικολακοπούλου σε νέα τραγούδια, συνεχίζει μια δυναμική πορεία. Ο Περρής έχει συνεργαστεί ξανά με τον συνθέτη και χαίρει της εκτίμησής του. Η πρώτη φορά που μοιράστηκαν την ίδια σκηνή ήταν τον χειμώνα του 2016 στη Ρωσία, σε δύο sold out συναυλίες στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη. Εχουν βρει τη δική τους χημεία και ισορροπία, παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας τους. Μαζί τους θα είναι και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Ειδικά για τη βραδιά στο Ηρώδειο, η Λίνα Νικολακοπούλου έγραψε στίχους για ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια του Λεγκράν.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για το «Ολοι Μαζί Μπορούμε». Σε κάθε εισιτήριο θα προστεθεί το ποσό των 2 ευρώ που θα μετατραπεί αυτομάτως σε τρόφιμα, συνεισφέροντας στο έργο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ. Τα εισιτήρια είναι από 18 μέχρι 68 ευρώ.Προπώληση: www.ticketservices.gr Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) Τηλεφωνικές παραγγελίες 210 – 72.34.567 και στα καταστήματα PUBLIC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή