Ευφρόσυνη έναρξη σεζόν στη Λυρική με το Γκαλά Ροσίνι

Ευφρόσυνη έναρξη σεζόν στη Λυρική με το Γκαλά Ροσίνι

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπήρχε διάθεση γιορτής στο προχθεσινό Γκαλά Ροσίνι, που άνοιξε τη σεζόν στην ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ. Και ήταν μια εμπειρία ευεργετική να ακούς σπουδαίες φωνές, η κάθε μία με τη δική της προσέγγιση στη διάνοια του Ροσίνι. Με δύο φιλοξενούμενους, τον ιδιοσυγκρασιακό τενόρο Χουάν Σάντσο με φωνή σχεδόν υπνωτιστική, που αντικατέστησε τον Βασίλη Καβάγια, και τον θεατρικό και παιγνιώδη μπασοβαρύτονο Πάολο Μπορντόνια, το γκαλά στηρίχθηκε στις δυνάμεις της Λυρικής και μας έφερε στη σκηνή αγαπημένους τραγουδιστές, την υπέρλαμπρη υψίφωνο Βασιλική Καραγιάννη, τη δυναμική υψίφωνο Τσέλια Κοστέα, τη δωρική μεσόφωνο Μαίρη-Ελεν Νέζη και τον βαρύτονο Διονύση Σούρμπη, που, απέσπασε θυελλώδες χειροκρότημα στη σόλο εμφάνισή του, όταν ερμηνεύοντας την καβατίνα του Φίγκαρο «Largo al factotum» από τον «Κουρέα της Σεβίλλης» έδειξε την ωριμότητα που έχει κατακτήσει, το φωνητικό εύρος και τη σχέση που μπορεί να καλλιεργεί με το κοινό.

Θα ήταν άδικο να μη σταθεί κανείς σε όλες τις ερμηνείες, και σαφώς η γυναικεία εκπροσώπηση, με τρεις εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες (Καραγιάννη, Κοστέα, Νέζη), απηχούσε την ιδιαίτερη προσέγγιση που υπαγόρευαν οι διαφορετικοί ψυχικοί κόσμοι. Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια εμβάπτιση στον κόσμο του Ροσίνι, ευχάριστος για όλους, γνώστες και μη, και ο Ιταλός μαέστρος Σεμπαστιάνο Ρόλι, που διηύθυνε την Ορχήστρα της Λυρικής, έδειξε ότι κατανοούσε τον χαρακτήρα της βραδιάς.

Το Γκαλά Ροσίνι, με αφορμή τα 150 χρόνια από τον θάνατο του συνθέτη, ήταν μια συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ Οπερας Ροσίνι και της ΕΛΣ στο πλαίσιο του προγράμματος Tempo Forte, που διοργανώνει η πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα με τη συνεργασία των υπουργείων Πολιτισμού Ελλάδας και Ιταλίας. Ολα τα έσοδα προσφέρονται στους πληγέντες από τις πυρκαγιές της Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή