Cure, Radiohead και Janet Jackson μπαίνουν στο Rock and Roll Hall of Fame

Cure, Radiohead και Janet Jackson μπαίνουν στο Rock and Roll Hall of Fame

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το  Rock and Roll Hall of Fame ανακοίνωσε σήμερα τις επτά νέες εισόδους στον κατάλογο των πιο διάσημων τραγουδιστών – ένας καλλιτέχνης μπορεί να εκλεγεί 25 χρόνια μετά την ημερομηνία κυκλοφορίας του πρώτου δίσκου του.

Τα συγκροτήματα Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music και The Zombies καθώς και δύο κυρίες, η Janet Jackson και η Stevie Nicks (πρώην μέλος των Fleetwood Mac), το 2019 θα ενταχθούν στην λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, μετά από παγκόσμια διαδικτυακή ψηφοφορία.

Δείτε εδώ την «Τάξη του 2019»

Αν και η πλειοψηφία ρων βραβευθέντων είναι κυρίως εκπρόσωποι της μουσικής ροκ, η επιλογή αυτή τη φορά της ποπ σταρ Τζάνετ Τζάκσον, δείχνει τη διάθεση του θεσμού να μην περιορίζεται αυστηρά στη ροκ – εξάλλου, φιλοξενεί ήδη πολλούς ράπερ ή καλλιτέχνες φολκ μουσικής, ρέγκε, σόουλ και R&B

Η 34η Ετήσια Τελετή Εισαγωγής των 7 νέων ονομάτων στο «πάνθεον» των διασήμων ροκ τραγουδιστών θα γίνει την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Η πρώτη εισαγωγή στο  Rock and Roll Hall of Fame έγινε στις 23 Ιανουαρίου 1986. Μέχρι το 2000, υπήρχαν 4 κατηγορίες: καλλιτέχνες, μη καλλιτέχνες, πρώιμες επιδράσεις και για το σύνολο της προσφοράς τους. Το 2000 προστέθηκε η κατηγορία «sidemen» (άνθρωποι που στάθηκαν στο πλευρό κάποιων καλλιτεχνών).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή