Μουσική, χορός… τραμπολίνο

Μουσική, χορός… τραμπολίνο

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τροπικές καταιγίδες μέχρι παραμύθια, συναυλίες, πάρτι για τον Λέοναρντ Κοέν και λαμπερά γκαλά μπορείτε να βρείτε στην Αθήνα από σήμερα και μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η «Κ» έφτιαξε μια λίστα και σας προτείνει μια διαδρομή στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα.

Ξεκινήστε τα Χριστούγεννα με μια βόλτα στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να δείτε την παράσταση των FLIP Fabrique (12.30 μ.μ.). Οι ακροβάτες από το Κεμπέκ του Καναδά συνδυάζουν χορό, μουσική, τραμπολίνο, χούλα χουπ και πολύ χιούμορ σε τρελούς ρυθμούς και κάνουν μια στάση στην Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας τους. Μην προσπαθήσετε ωστόσο να επαναλάβετε τα ακροβατικά τους στο παγοδρόμιο που θα βρείτε ανοικτό στο πάρκο. Ισως είναι ασφαλέστερο να ακούσετε την Ολια Λαζαρίδου και τον Γιώργο Νανούρη να αφηγούνται το παραμύθι «Τα Χριστούγεννα ενός παιδιού από την Ουαλία» του Ντύλαν Τόμας (6 μ.μ.).

Μουσική, χορός… τραμπολίνο-1

Η Καμεράτα.

Και αφού απολαύσετε το χριστουγεννιάτικο γεύμα της ημέρας και αρνηθείτε ευγενικά το τρίτο μελομακάρονο στη σειρά «γιατί προσέχω στις γιορτές», το βράδυ μπορείτε να κάνετε χριστουγεννιάτικη εμφάνιση στο ανακαινισμένο θέατρο Παλλάς «Μαρία Κάλλας» (8 μ.μ.) για μια βραδιά αφιερωμένη στον Λέοναρντ Κοέν. Μπορεί ο μεγάλος Καναδός καλλιτέχνης να μην ήταν ταυτισμένος με τα χριστουγεννιάτικα άλμπουμ και τραγούδια, εκτός από το περίφημο «Silent Night», αλλά η Ναλίσα Γκριν, η Sugahspank και η Lou is, τρεις ανερχόμενες φωνές, θα «αναμετρηθούν» με τον τεχνίτη της μπαλάντας. Αν προτιμάτε κάτι πιο ελληνικό, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας θα σας υποδεχθούν με χαρά στην Ακτή Πειραιώς.

Μετρώντας αντίστροφα τις ημέρες μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, διατηρήστε τη μαγεία και τη φαντασία των ημερών με τα τροπικά Χριστούγεννα της Στέγης. Ενα αεροπλάνο συνθλίβεται στην κεντρική σκηνή της Στέγης –σαν το παλιό καλό «Lost» της πρώτης σεζόν– και επτά επιζώντες δημιουργούν ένα θεατρικό οικοσύστημα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Φίλιπ Κεν, τον οποίο είχαμε δει ξανά πριν από δύο χρόνια με τη «Μελαγχολία των Δράκων». Παραμένοντας στον κόσμο του παραμυθιού, το Μέγαρο Μουσικής παρουσιάζει «Το γαλάζιο πουλί» του Μορίς Μέτερλινκ με τη Σμαράγδα Καρύδη, τον Αιμίλιο Χειλάκη και την Καμεράτα σε διεύθυνση του Πάνου Βλάχου. Η Σοφία Σπυράτου σκηνοθετεί την αναζήτηση ενός θαυματουργού πουλιού που φέρνει την ευτυχία σε ένα ταξίδι γεμάτο αλληγορίες και μυστηριώδη πλάσματα.

Στις 30 Δεκεμβρίου, βάλτε στο πρόγραμμα το εορταστικό γκαλά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στο οποίο συμπράττουν ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος και η ανερχόμενη σοπράνο Βάσια Αλάτη, υπό τον μαέστρο Γιώργο Πέτρου. Η ΚΟΑ έχει ετοιμάσει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με βιεννέζικα βαλς, οπερέτες, άριες και ντουέτα από γνωστές όπερες των Ροσίνι, Ντονιτσέτι και Βέρντι, το οποίο προσφέρεται και για ωραία γνωριμία με την κλασική μουσική.

Μουσική, χορός… τραμπολίνο-2

«Το γαλάζιο πουλί» του Μορίς Μέτερλινκ με τη Σμαράγδα Καρύδη, τον Αιμίλιο Χειλάκη.

Στην αλλαγή του χρόνου

Παραμονή πρωτοχρονιάς ξεκινήστε από την πλατεία Συντάγματος για τα κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και τα τελευταία ψώνια της χρονιάς. Στο «Ολύμπια» ο δήμος έχει οργανώσει παιδικά εργαστήρια μέχρι το απόγευμα, ενώ το βράδυ η αλλαγή του χρόνου θα γίνει στο Θησείο με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τη Χριστίνα Μαξούρη και άλλους καλλιτέχνες σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Για πιο ρετρό κινηματογραφική ατμόσφαιρα, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Δώρος Δημοσθένους και η Λένα Κιτσοπούλου θα αλλάξουν τον χρόνο στο Αλσος, στο Πεδίον του Αρεως, με τους Athens Lindy Hop. Αν πάλι έχετε όρεξη για ένα τρεξιματάκι ώστε να σας βρει ο νέος χρόνος πιο fit, το ΚΠΙΣΝ διοργανώνει τον πρώτο αγώνα δρόμου της χρονιάς. Ευτυχώς θα έχει και πάρτι με dj τον Χιου Μόργκαν των Fun Lovin’ Criminals για εμάς τους υπόλοιπους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή