Μπορντό βελούδινες κουρτίνες και γαμοπίλαφο

Μπορντό βελούδινες κουρτίνες και γαμοπίλαφο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι έχετε παρευρεθεί σε κρητικό γάμο θα αναπολείτε σίγουρα το γαμοπίλαφο, το πεντοζάλι ίσως ακόμα και τις μπαλοθιές. Πόσοι, όμως, έχετε γίνει αυτόπτες μάρτυρες ενός παραδοσιακού γάμου, στον οποίο ο γαμπρός το σκάει… για τον άλλο κόσμο; Στο πετρόκτιστο μοναστήρι των τεχνών (El Convento del Arte) στο Μεταξουργείο, ανάμεσα σε μανουάλια, αναγεννησιακές αγιογραφίες και μπορντό βελούδινες κουρτίνες, είστε κάθε Κυριακή καλεσμένοι και συνένοχοι σε έναν γάμο συμφερόντων και σε μια δολοφονία με άρωμα… κολομβιανό. Η Παρθένα, κόρη της οικογένειας που ελέγχει την παραγωγή και πώληση κάνναβης σε ένα φανταστικό χωριό της Κρήτης, το Μπαλωμένο, ετοιμάζεται να παντρευτεί έναν Ολλανδό, γόνο φαρμακοβιομηχανίας, με την προϋπόθεση να συμβάλει στη νομιμοποίηση του προϊόντος και στην προώθησή του στην Ευρώπη. Με παπά και με… κουμπάρο ο Ολλανδός τη νυμφεύεται ενώπιον καλεσμένων από τα όμορα χωριά – το Ταπεράτσι, το Τυροπιτάρι, τη Μουρμούρα, το Ξενοπήδημα κ.ά. Η «γλωσσοφαγιά», όμως, των συντέκνων, που εποφθαλμιούν την αύξηση των κερδών του Μπαλωμένου, έχει ως αποτέλεσμα λίγο αργότερα ο κατάξανθος Ολλανδός να κείτεται νεκρός. Ποιος είναι ο δολοφόνος; Από καλεσμένοι που τρώτε και πίνετε αμέριμνοι πλάι στους συγχωριανούς σας, γίνεστε οι ντετέκτιβ που συλλέγουν στοιχεία ανακρίνοντας κάθε μέλος της οικογένειας της Παρθένας και λύνοντας γρίφους. Δεν αποκλείεται, βέβαια, εσείς, ως κηπουρός, λογιστής ή ακόμα και «παιδί για όλες τις δουλειές» να είστε ο αυτουργός και να το κρύβετε επιμελώς!

Στη φετινή παράσταση της ομάδας «Βρες τον Δολοφόνο» ο ύποπτος βρίσκεται ανάμεσα στο κοινό. Η οικογένεια της Παρθένας, που «ψοφά» για εκδίκηση, δεν θα ησυχάσει αν δεν μάθει την αλήθεια, προσφέροντάς μας γέλιο μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, τις ανατρεπτικές ατάκες, την πρωτότυπη πλοκή (που θυμίζει κόντρα μεταξύ καρτέλ ναρκωτικών) και το γλωσσικό ιδίωμα. Το δείπνο μυστηρίου, «παντρεύοντας» τη λογική του secret room με την ατμόσφαιρα του αστυνομικού θρίλερ, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να δεθούν εκ νέου παρέες και να γνωριστούν άγνωστοι μεταξύ τους θεατές, που μοιράζονται το ίδιο τραπέζι και ένα κοινό πεπρωμένο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή