Οταν η ζωή μπλέκει με την ψευδαίσθηση

Οταν η ζωή μπλέκει με την ψευδαίσθηση

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια εποχή που η εικόνα είναι κυρίαρχη και ειδικά αυτή που φτιάχνουμε για τον εαυτό μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δραματική κωμωδία «Πέτρες στις τσέπες του» της Μαρί Τζόουνς είναι μια ευκαιρία να δούμε τι γίνεται όταν μπλέκονται η πραγματικότητα και η ψευδαίσθηση.

Η παράσταση των Γιώργου Χρυσοστόμου και Μάκη Παπαδημητρίου, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στα αθηναϊκά θέατρα, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και μεταφέρει την ιστορία των Τσάρλι και Τζέικ, δύο κομπάρσων, μόνιμων κατοίκων σε ένα χωριό της Ιρλανδίας, που συμμετέχουν στα γυρίσματα μιας μεγάλης χολιγουντιανής παραγωγής. Οταν τα φώτα του συνεργείου σβήσουν, επιστρέφουν και πάλι στην ίδια ζωή τους, σε εκείνη που ο Σον, ένας εξαρτημένος κομπάρσος και φίλος τους, έβαλε πέτρες στις τσέπες του και χάθηκε στο νερό. Το σοκ της αυτοκτονίας «ξυπνάει» τους κομπάρσους και το γύρισμα κινδυνεύει επειδή θέλουν να πάνε στην κηδεία του φίλου τους.

Οι δύο ηθοποιοί υποδύονται όχι μόνο τους κύριους χαρακτήρες, αλλά όλα τα (πολλά) πρόσωπα του έργου με χιούμορ, γρήγορο ρυθμό και κέφι. Πίσω από τους αστείους διαλόγους διακρίνονται η πικρία και η μελαγχολία.

Σε μια κατασκευασμένη φούσκα, είτε αυτή είναι ψηφιακή είτε χολιγουντιανή ή ακόμα και πολιτική, η πραγματικότητα, έστω και αργά, θα εμφανιστεί για να ανατρέψει όλα τα δεδομένα.

​​Θέατρο Αθήναιον, Λεωφ. Βασιλίσσης Ολγας 35.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή