Αισχύλεια με εικαστικές απουσίες

Αισχύλεια με εικαστικές απουσίες

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς εικαστικό πρόγραμμα θα γιορτάσουν τα 45 χρόνια τους τα Αισχύλεια, καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί ο τρόπος που θα επιτρέψει στην αναγνωρισμένη εικαστικό Μαρία Παπαδημητρίου να υλοποιήσει το έργο της «Τιτανομαχία, Πέτρες και Κόκαλα», που έχει ανακοινωθεί από πέρυσι, στο Παλαιό Ελαιουργείο. Το πρόβλημα στατικότητας που παρουσιάζουν ορισμένα κτίρια του πολιτιστικού χώρου ακύρωσε την περυσινή προσπάθεια χωροθέτησης του έργου της κ. Παπαδημητρίου, το οποίο ήταν μια παραγωγή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα 2021.

«Το εικαστικό πρόγραμμα των Αισχυλείων πραγματοποιείται από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα όπως προβλέπεται από τον φάκελο της διοργάνωσης και αυτό θα συμβαίνει μέχρι το 2021», σημείωσε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας Κωνσταντίνα Μαρούγκα και προσέθεσε ότι θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από τον φορέα.

Αισχύλεια με εικαστικές απουσίες-1

Στο Παλαιό Ελαιουργείο, προγραμματίζεται η αποκατάσταση του Διοικητηρίου, ώστε να φιλοξενεί εκδηλώσεις τον χειμώνα. Kouskoutis Giannis

Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του Δήμου Ελευσίνας, που έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση των Αισχυλείων, με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα έχουν δει καλύτερες μέρες, και αυτό ήταν εμφανές στη χθεσινή παρουσίαση, όπου απουσίαζε εκπρόσωπος του «Ελευσίνα 2021». Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα και η κ. Παπαδημητρίου είναι κοντά σε συμφωνία για τη χωροθέτηση της εγκατάστασης σε εναλλακτικό χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου, ώστε το έργο να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η έναρξη των Αισχυλείων θα γίνει στις 25 Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας με συναυλία-αφιέρωμα στη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου. Στο μουσικό πρόγραμμα ξεχωρίζουν ο Παύλος Παυλίδης με τους Β-movies, οι Χαΐνηδες, οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Νίκος Πορτοκάλογλου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ενώ στο Παλαιό Ελαιουργείο θα συναντηθούν ο Γιώργος Νταλάρας με τον Μίλτο Πασχαλίδη και την Ασπασία Στρατηγού για ένα αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου.

Αισχύλεια με εικαστικές απουσίες-2

Kouskoutis Giannis

Η «Ορέστεια»

Στο θέατρο του Ελαιουργείου θα παρουσιαστεί ενιαία η «Ορέστεια» του Αισχύλου, η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου (που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή στην Επίδαυρο) με τρεις σκηνοθέτιδες, την Ιώ Βουλγαράκη, τη Λίλλυ Μελεμέ και τη Γεωργία Μαυραγάνη, και οι «Ικέτιδες» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν θα έρθει με την παράσταση «Εκκλησιάζουσες – Η οπερέτα» από τη Μαριάννα Κάλμπαρη, ενώ θα ανέβει και ο «Δον Ζουάν» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Η Σοφία Πάσχου παρουσιάζει επίσης τη «Θεογονία, ένα μεγάλο γλέντι» που θα ανεβεί και στη Μικρή Επίδαυρο.

Αισχύλεια με εικαστικές απουσίες-3

Kouskoutis Giannis

Η Ελλη Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει την όπερα-περφόρμανς, το επιτυχημένο «Το Σπήλαιο», ενώ ο Παύλος Κουρτίδης τη χορευτική παράσταση «Γενοκτονία» με αφορμή τα 100 χρόνια από την Ποντιακή Γενοκτονία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κινηματογραφικό πρόγραμμα του φεστιβάλ με ταινίες όπως «Η δουλειά της» του Νίκου Λαμπότ και το «Ακίνητο ποτάμι» του Αγγελου Φραντζή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή