Ο «Αγριος Σπόρος» στο Θέατρο Επί Κολωνώ: Μέρος του τοπίου

Ο «Αγριος Σπόρος» στο Θέατρο Επί Κολωνώ: Μέρος του τοπίου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει λόγος που ο «Αγριος Σπόρος» συνεχίζει για πέμπτη χρονιά τις παραστάσεις του. Δεν είναι οι βρισιές –ελάχιστες σε σχέση με παρόμοιας αισθητικής έργα– ούτε η ένταση που δίνει αντοχή στο έργο του Γιάννη Τσίρου. Τρεις μόνο χαρακτήρες αρκούν για να αναδυθούν επί σκηνής οι χρόνιες παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, με μια ακρίβεια ανατριχιαστική.

Ο Σταύρος (Στάθης Σταμουλακάτος), ένας νόκερ χοίρων που προσπαθεί να ξοφλήσει τα χρέη του πουλώντας σουβλάκια σε μια παράνομη, παραθαλάσσια καντίνα, ο αστυνομικός (Χρήστος Κοντογεώργης) που κάνει τα στραβά μάτια και η Χαρούλα (Χριστίνα Μαριάνου), η κόρη του Σταύρου που βουλιάζει στη ζωή από την οποία προσπαθεί να ξεφύγει. Η εξαφάνιση ενός Γερμανού τουρίστα φέρνει τα πάνω-κάτω στις ζωές τους.

Η Ελένη Σκότη σκηνοθετεί ίσως ένα από τα καλύτερα σύγχρονα έργα που δείχνουν τον μαρασμό μιας κοινωνίας, της οποίας πυξίδα της είναι οι μισές αλήθειες, η υποκρισία, το ξεχείλωμα των κανόνων, οι προκαταλήψεις, ο ατομισμός. Οι δεσμοί τους είναι τόσο εύθραυστοι που γκρεμίζονται πολύ πριν φτάσει η μπουλντόζα στην παραλία του Σταύρου. Ενας άγριος σπόρος σαν σύμπτωμα μιας κοινωνίας, εκτός εποχής αλλά μέρος του τοπίου.

Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, 9.15 μ.μ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή