Για οικογένειες που αναζητούν παραμύθια

Για οικογένειες που αναζητούν παραμύθια

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μουσική ταιριάζει στα παραμύθια, ο χορός στις ρομαντικές ιστορίες, η λάμψη στην εύθυμη ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Για τις οικογένειες οι γιορτές που έρχονται είναι ευκαιρία για κοινές εξόδους και διασκέδαση, γι’ αυτό στην «Κ» ξεχωρίσαμε κάποιες από τις παραστάσεις που θα ευχαριστήσουν μικρούς και μεγάλους.

«Χριστουγεννιάτικη ιστορία»

του Τσαρλς Ντίκενς

Μιούζικαλ

Εθνικό Θέατρο

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι οπαδός της αυστηρής πειθαρχίας και της σκληρής δουλειάς, αλλά αυτά τα Χριστούγεννα θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει τις απόψεις του. Το αγαπημένο παραμύθι, σε νέα διασκευή του Τζακ Θορν και πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Οικονόμου, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου, με τον Αλέξανδρο Μυλωνά στον ρόλο του Σκρουτζ.

Για οικογένειες που αναζητούν παραμύθια-1

Το πνεύμα των Χριστουγέννων μεταμορφώνει τον σκληρόκαρδο Σκρουτζ στο μιούζικαλ του Εθνικού Θεάτρου «Χριστουγεννιάτικη ιστορία».

«Μα πότε θα φτάσει επιτέλους αυτός ο μάγος;»

του Γιώργου Κουρουπού

Μουσικό παραμύθι

Μα επιτέλους, τι συνέβη στον Αβασάλ, τον τέταρτο Μάγο των Χριστουγέννων, που όλο και κάτι του τύχαινε κι όλο καθυστερούσε να φτάσει στη Φάτνη; Το παραμύθι έχει γράψει η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, η οποία έχει αναλάβει επίσης τον ρόλο της αφηγήτριας. Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Σπύρος Σακκάς και η Δάφνη Πανουργιά υπό τη συνοδεία πιάνου/keyboards, φλάουτου, βιόλας και κρουστών. Τα εικαστικά έργα του Γιάννη Κόττη, που προβάλλονται στη μεγάλη οθόνη, συμπληρώνουν την εορταστική ατμόσφαιρα της παράστασης (28-29/12).

Για οικογένειες που αναζητούν παραμύθια-2

«Μα πότε θα φτάσει επιτέλους αυτός ο μάγος;» αναρωτιέται ο Γιώργος Κουρουπός στη νέα παραγωγή του Μεγάρου.

«Το σκλαβί»

της Ξένιας Καλογεροπούλου

Θεατρική παράσταση

Θέατρο «Πόρτα»

Δύο παιδιά γεννιούνται από τον ίδιο πατέρα, ο οποίος παράλληλα είναι και ο βασιλιάς του κράτους. Ο ένας είναι νόμιμος διάδοχος, ο γιος της βασίλισσας, ο άλλος το παιδί μιας σκλάβας. «Το σκλαβί» είναι μια παράσταση που έγραψε θεατρική ιστορία τόσο για τη σκηνοθεσία όσο και για τη δραματουργία του. Φέτος ανεβαίνει στο ίδιο θέατρο μέσα από μια καινούργια οπτική, κρατώντας, ωστόσο, ανοιχτό τον διάλογο με την ανάμνηση του θρυλικού ανεβάσματος. Εκτός από τους εξαιρετικούς νέους ηθοποιούς που θα προστεθούν στους παλιούς και έμπειρους, ο Θωμάς Μοσχόπουλος προτείνει τη νέα του δημιουργική «ανάγνωση» συνυπογράφοντας τη σκηνοθεσία με τη συνεργάτιδά του Σοφία Πάσχου.

«Το αηδόνι του αυτοκράτορα»

του Χ. Κ. Αντερσεν

Animated όπερα για παιδιά και νέους

ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ

Ο αυτοκράτορας της Κίνας ζει σ’ ένα από τα ομορφότερα παλάτια του κόσμου, όπου όλα λειτουργούν στην εντέλεια χάρη σ’ ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα. Ωστόσο ο αυτοκράτορας είναι μελαγχολικός. Oταν κάποια μέρα μαθαίνει ότι στον κήπο του παλατιού του ζει ένα αηδόνι που τραγουδάει με μαγευτική φωνή, στέλνει αμέσως τους αυλικούς του να το βρουν και να το φέρουν μπροστά του. Το «Αηδόνι του αυτοκράτορα» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν στην εκδοχή που παρουσιάζεται στην ΕΛΣ «μεταμορφώνεται» σε όπερα με μουσική σύνθεση της Λένα Πλάτωνος. Το animation της παράστασης έχει σχεδιάσει η animator Ειρήνη Βιανέλλη (πρωινές παραστάσεις 11, 12/12 και 22, 23, 26/1).

Για οικογένειες που αναζητούν παραμύθια-3

Ο «Μαγικός αυλός» του Μότσαρτ γίνεται μια χορευτική ονειροφαντασία από τον Μορίς Μπεζάρ στο ΜΜΑ.

«Μαγικός αυλός» 

του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ

Χορευτική παράσταση από τα Béjart Ballet Lausanne

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο πρίγκιπας Ταμίνο μέσα στο μαγεμένο δάσος, τρεις νεράιδες, η βασίλισσα της Νύχτας. Η φημισμένη όπερα του Μότσαρτ μεταμορφώνεται σε μια χορευτική ονειροφαντασία από τον Μορίς Μπεζάρ και δημιουργεί μια θρυλική παράσταση με κωμικά στοιχεία. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της βασίζονται στα αυθεντικά σχέδια του Αλαν Μπάρετ, ενώ τον ενδυματολογικό σχεδιασμό ανέλαβε ο Ενρί Νταβιλά. Eξήντα χορευτές ζωντανεύουν επί σκηνής τον Ταμίνο και την Παμίνα, τη βασίλισσα της Νύχτας και τον Ζαράστρο, τον Παπαγκένο, πνεύματα, νεράιδες και τέρατα μέσα σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον με υπέροχους φωτισμούς (20-30/12).

Για οικογένειες που αναζητούν παραμύθια-4

Το ΚΠΙΣΝ φωταγωγημένο.

«Η ιστορία του Καρυοθραύστη»

Μουσικοθεατρική παράσταση

Φάρος, ΚΠΙΣΝ

Ποιος γνωρίζει την ιστορία του Καρυοθραύστη που θυμόμαστε κάθε Χριστούγεννα; Είναι ένα τρυφερό παραμύθι για την κούκλα που παίρνει δώρο από τον νονό της η μικρή Κλάρα, σε μια γερμανική πόλη. Στην πρωτότυπη παράσταση-αφήγηση με πολλή μουσική, που σκηνοθετεί ο Θωμάς Μοσχόπουλος, πρωταγωνιστές είναι οι Γιώργος Χρυσοστόμου, Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Νικόλας Παπαγιάννης (από 22/12).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή