Δημήτρης Τσούτσης: Ο υπηρέτης του θεάτρου

Δημήτρης Τσούτσης: Ο υπηρέτης του θεάτρου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μισό αιώνα είχε ο Δημήτρης Τσούτσης στο θέατρο, τα 36 χρόνια στο Εθνικό, τα δέκα στο ελεύθερο θέατρο, με χιλιάδες θεατές να απολαμβάνουν την ερμηνευτική του ποιότητα. Oμως, όλα αυτά δεν υπάρχουν στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο. Ετσι, για τις περισσότερες ιστοσελίδες ο ηθοποιός, που πέθανε στα 88 του και κηδεύεται αύριο Πέμπτη στον Βύρωνα, ήταν ο «καναλάρχης» από την τηλεοπτική σειρά «Δυο ξένοι».

Ηταν κάτι παραπάνω από την τηλεοπτική του εικόνα ο Δ. Τσούτσης. Οχι πως δεν το απολάμβανε, δεν αντιμετώπισε με επαγγελματισμό τους τηλεοπτικούς, όπως όλους τους ρόλους. Αλλά ήταν ο μπριλάντε  ρολίστας που  στήριζε   παραγωγές του Εθνικού θεάτρου από το 1965 έως το 2001 παίζοντας σε 66 παραστάσεις,  για να συνεχίσει και στο ελεύθερο θέατρο.

Παιδί της Κατοχής, με δύσκολα παιδικά χρόνια, το τέταρτο παιδί της οικογένειας, τελειώνοντας το Γυμνάσιο προσελήφθη στην Τράπεζα της Ελλάδος και παράλληλα κρυφά σπούδαζε στη  σχολή του Πέλου Κατσέλη. Βγαίνοντας στο θέατρο δούλεψε με το μεγάλο θεατρικό ζευγάρι, όπως  χαρακτήριζε, τον Αλέξη Μινωτή και την Κατίνα Παξινού, αλλά και τους Αλέξη Σολωμό,  Σπύρο Ευαγγελάτο, Μίνω Βολανάκη κ.ά.

Του άρεσε να μιλά για τα χρόνια στο θέατρο και για όσα άλλαξαν μέσα στις περασμένες δεκαετίες. Εμενε χρόνια στην Επίδαυρο τα καλοκαίρια, στο σπίτι της καλής του φίλης, της ηθοποιού Μιράντας Ζαφειροπούλου, ζωγραφίζοντας με θέα τη θάλασσα, κάτι που δοκίμασε το 1974 με παρότρυνση των συναδέλφων του Μπάμπη Γιωτόπουλου και Θάνου Αρώνη σε μία από τις  περιοδείες με το Αρμα Θέσπιδος.

Εκτοτε έκανε τέσσερις ατομικές εκθέσεις. Θαλερός ώς το τέλος, πάντα με  διάθεση για καλή παρέα και κουβέντα γύρω από το θέατρο αλλά και την επικαιρότητα, απολαυστικός στις ιστορίες για το παρελθόν αλλά και με ένα λιτό, γλυκό χιούμορ που διέλυε κάθε υποψία νοσταλγίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή