Ενα εικοσιτετράωρο με την ηθοποιό Ρένα Κυπριώτη

Ενα εικοσιτετράωρο με την ηθοποιό Ρένα Κυπριώτη

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

08.25

Το ξυπνητήρι χτυπάει, πετάγομαι από το κρεβάτι και τρέχω στο μπάνιο για ντους (για ν’ ανοίξουν τα μάτια μου), αφού στις 08.30 ακριβώς ξεκινάει το online μάθημά μου Xing Yi Quan (κινεζική εσωτερική πολεμική τέχνη), που κάνω μαζί και με άλλους εξήντα ανθρώπους απ’ όλα τα μέρη της γης, υπό τις οδηγίες του Ιβάν, του αγαπημένου μου Μaster, που ζει στη Ρωσία! Τις μέρες που έχω ανάγκη για λίγο ύπνο παραπάνω, θα βάλω το ξυπνητήρι να χτυπήσει αργότερα και η μέρα μου θα ξεκινήσει με εικοσάλεπτο διαλογισμό.

09.45

Είναι η ώρα του πρωινού. Ζεστό κουάκερ ή μους σοκολάτα από αβοκάντο, μπανάνα, κακάο και γάλα καρύδας. Μου αρέσει πολύ το γάλα καρύδας και γενικά προσέχω τη διατροφή μου γιατί έχω παρατηρήσει πως όταν τρώω σωστά έχω περισσότερη διαύγεια και ενέργεια και νιώθω υπέροχα. Φυσικά δεν τρώω μόνη μου. Σερβίρω και τη Σίφρα, το γατάκι μου, και τρώμε αντάμα (εκείνη το δικό της γατοφαγητό, εννοείται).

10.30

Αφού ετοιμαστώ, φτιάχνω μια κούπα πράσινο τσάι και αρχίζω να οργανώνω την ημέρα μου. Ανοίγω το τετράδιο που σημειώνω όσα έχω να κάνω (γιατί χωρίς αυτό τα μισά θα τα ξεχάσω) και ξεκινώ. Αυτή την περίοδο είμαι στο στάδιο που προετοιμάζω το μπάτζετ της καινούργιας παραγωγής μας. Αρχίζω με τηλέφωνα στους συντελεστές για συνεννοήσεις και άλλα πρακτικά θέματα, μιλάω με την Ελένη, την αδελφή μου, που ευτυχώς μπορώ να της εκμυστηρευθώ ό,τι μου ’ρθει στο κεφάλι, στέλνω email, μηνύματα και όλα όσα χρειάζονται για την προετοιμασία του νέου έργου. Ετσι φτάνει το μεσημέρι…

15.30

Αν δεν έχω κάποια επαγγελματική συνάντηση στο αγαπημένο μου βιβλιο-καφέ, το «Little Tree», θα πεταχτώ για ψώνια, θα ετοιμάσω κάτι ελαφρύ για να πάρω μαζί μου στην πρόβα, ενώ παράλληλα θα περνάω τα λόγια μου όση ώρα κάνω δουλειές.

16.30

Είμαι στον δρόμο για την πρόβα. Η διαδρομή από την Ακρόπολη στο «Rex» είναι ευχάριστη με τα πόδια και επίσης ευκαιρία για ένα καλό ζέσταμα… Κοιτάω ψηλά τον ουρανό, απολαμβάνω το φως και χαμογελάω.

17.00

Αυτή τη φορά η πρόβα είναι διαφορετική. «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού είναι η πρώτη παράσταση που ερμηνεύω στα αγγλικά, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το εγχείρημα ξεκίνησε το 2018, έκανε πρεμιέρα στο Χάρβαρντ και ακολούθησε περιοδεία σε κορυφαία πανεπιστήμια με αναπάντεχα μεγάλη αποδοχή από το κοινό και τα ΜΜΕ της Αμερικής. Σήμερα προετοιμαζόμαστε να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το Εθνικό Θέατρο. Θα παίξουμε σε φυσικό σκηνικό, σε αρχαιολογικούς χώρους, απόγευμα, χωρίς φωτισμούς. Υπάρχει όμως ήδη μια ατμόσφαιρα και ενέργεια στον χώρο που θα δώσει κάτι καινούργιο τόσο σε εμάς όσο και στους θεατές. Γίνονται αλλαγές στο κείμενο, για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Με τη Δανάη Ρούσσου, σκηνοθέτιδα και φίλη μου, ανακαλύπτουμε το κείμενο από την αρχή. Η πρόβα ρέει, είναι πολύ δημιουργική!

20.30

Εχω μια γλυκιά κούραση αλλά δεν πάω στο σπίτι, αρκετά καθίσαμε μέσα! Απολαμβάνω το θερινό σινεμά και συνήθως πηγαίνω στο «Cine Paris» που φέτος θα μας λείψει αφού θα παραμείνει κλειστό, λόγω πανδημίας, όμως υπάρχουν τόσοι ωραίοι κινηματογράφοι στην Αθήνα. Τις προάλλες είδα στο «Θησείον» το «Πόνος και Δόξα» του Αλμοδόβαρ το οποίο δεν είχα προλάβει να δω τον χειμώνα. Αλλες φορές μπορεί να συναντήσω φίλους που έχω καιρό να δω για ένα χαλαρό ποτό κάτω από την Ακρόπολη ή κάπου στο κέντρο. Πιο σπάνια, γιατί δεν αντέχω το ξενύχτι, μου αρέσει να πηγαίνω σε πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής όπου χορεύω μέχρι τελικής πτώσης, ιδιαίτερα όταν παίζει κάποιος dj που μου αρέσει πολύ.

23.30

Επιστρέφω στο σπίτι όπου με υποδέχεται η μικρή Σιφρού, περιμένοντάς με πώς και πώς. Θα διαβάσω το καινούργιο έργο ακόμη μία φορά και αν δεν προκύψει να θέλω να σηκωθώ να κάνω πρόβα –κάτι που θα τραβήξει μερικές ώρες μέσα στη νύχτα–, θα διαβάσω τα νέα της ημέρας στον υπολογιστή και για να χαλαρώσω θα χαζέψω στο FB/Instagram ή θ’ αρχίσω να ψάχνω νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς, χώρες, μνημεία, μουσεία, θέατρα, παραλίες και θάλασσες που θέλω να επισκεφθώ όταν περάσει αυτή η τρέλα με τον κορωνοϊό.

01.30

Είμαι ήδη στο κρεβάτι. Πριν κοιμηθώ επιλέγω να διαβάζω μόνο ευχάριστα βιβλία, κι αυτό γιατί κάνω πιο γλυκό ύπνο. Το «Save the cat» του Μπλέικ Σνάιντερ μιλάει με διασκεδαστικό τρόπο για το τι συμβαίνει στην κινηματογραφική βιομηχανία της Αμερικής, πώς να γράψεις ένα καλό σενάριο και πώς να προωθήσεις τις ιδέες σου αποτελεσματικά. Λίγες σελίδες και με παίρνει ο ύπνος αμέσως…

Εθνικό Θέατρο, «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού στην αγγλική γλώσσα. Σκηνοθεσία: Δανάη Ρούσσου. Ερμηνεία: Ρένα Κυπριώτη. Περιοδεία από 19 Ιουλίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή