Περφόρμανς από ακραίες αλλά αληθινές ιστορίες από τη Βρετανία στο Bios

Περφόρμανς από ακραίες αλλά αληθινές ιστορίες από τη Βρετανία στο Bios

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο «έγκυρες» είναι οι απόψεις μας για τους ανθρώπους και τις κουλτούρες, που ενδεχομένως δεν θα γνωρίσουμε ποτέ προσωπικά; Στην εποχή της πληροφορίας, έχουμε πράγματι περισσότερες γνώσεις για τον κόσμο απ’ ό,τι οι παλαιότερες γενιές; Μια σειρά από απίθανες, αλλά αληθινές ιστορίες συνθέτουν την πρωτότυπη, χιουμοριστική, αλλά και συγκινητική περφόρμανς «What I Heard About the World», που πρωτοπαρουσίασε η βρετανική θεατρική ομάδα Third Angel σε συνεργασία με τον θίασο mala voadora από την Πορτογαλία και τον συγγραφέα Chris Thorpe το 2010, συμμετείχε στο Φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου το 2012, ταξίδεψε στη Φινλανδία, στο Παρίσι, στην Πολωνία και στη Βραζιλία και συνεχίζει την πορεία της με μία στάση στην Αθήνα, έχοντας αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

Η παράσταση, σε σύλληψη, σενάριο και ερμηνεία των Jorge Andrade, Alexander Kelly και Chris Thorpe, βομβαρδίζει τον θεατή με μια πληθώρα αποσπασματικών πληροφοριών, μεταφέροντάς τον νοητά σε μια σειρά από απρόσμενους προορισμούς ανά την υφήλιο, όπως σε έναν τόπο όπου μπορείς να «νοικιάσεις» αγνώστους για να κλάψουν στην κηδεία σου, σε αληθινά βουνά καλυμμένα με ψεύτικο χιόνι, σε ένα μέρος όπου οι αμαρτωλοί εξομολογούνται σε τηλεφωνητές, και σε μια χώρα όπου όταν ένας στρατιωτικός μετατίθεται στην άλλη πλευρά του ωκεανού, τα παιδιά του λαμβάνουν από το κράτος μια φωτογραφία του σε φυσικό μέγεθος για να τους κρατάει συντροφιά.

Η βραβευμένη παράσταση, που εξακολουθεί να διανθίζεται με νέες, φαινομενικά ακραίες ιστορίες –το κοινό καλείται να συνεισφέρει στην ιστοσελίδα www.thirdangel.co.uk–, μεταφέρεται στην κεντρική σκηνή του Bios από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του κύκλου μετακλήσεων καινοτόμων νέων καλλιτεχνών από τη Μεγάλη Βρετανία σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο. Προπώληση εισιτηρίων στο www.viva.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή