Υποψήφιες για βραβείο Τόνι οι Τζόντι Κόμερ και Τζέσικα Τσάστεϊν

Υποψήφιες για βραβείο Τόνι οι Τζόντι Κόμερ και Τζέσικα Τσάστεϊν

Η Κόμερ ξεχώρισε για την ερμηνεία της στο θεατρικό έργο «Prima Facie» ενώ η Τσάστεϊν για τον ρόλο στην παράσταση «A Doll's House» - Οι υποψηφιότητες

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τζόντι Κόμερ, πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Killing Eve», απέσπασε υποψηφιότητα για βραβείο Τόνι για τον ρόλο της στο θεατρικό έργο «Prima Facie». 

Τα Tonys βραβεύουν τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις και μιούζικαλ της χρονιάς που περνά, τους ηθοποιούς και συντελεστές. 

Η Βρετανίδα σταρ είναι μια από τις τέσσερις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της – βραβευμένης με Οσκαρ – Τζέσικα Τσάστεϊν, που διεκδικούν αγαλματίδιο στην κατηγορία Καλύτερης Ηθοποιού σε θεατρική παράσταση. Η Κόμερ έχει ήδη κερδίσει βραβείο Ολιβιέ για την ερμηνεία στο ίδιο έργο το οποίο μεταφέρθηκε από το Λονδίνο, στο Μπρόντγουεϊ. 

Αντίστοιχα, η Τσάστεϊν ξεχώρισε για τον ρόλο της στην παράσταση «A Doll’s House», μια αναδημιουργία του έργου του Ερρίκου Ιψεν. 

Ακόμα μια σημαντική υποψηφιότητα ήταν αυτή της πρώην σταρ της σειράς «Glee» Αλεξ Νιούελ, για το κωμικό μιούζικαλ «Shucked». 

Ο πρώην σταρ της σειράς «Will & Grace» είναι υποψήφιος για την ερμηνεία του στο έργο «Good Night, Oscar» ενώ ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον αναγνωρίστηκε για τον ρόλο του στην παράσταση του Ογκαστ Γουίλσον, «The Piano Lesson». 

Η λίστα περιλαμβάνει τον τραγουδιστή Τζος Γκρόμπαν για το «Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street», τον Μπεν Πλατ («Dear Evan Hansen», «Pitch Perfect») για το «Parade» κ.α. 

Το «Some Like It Hot», το μιούζικαλ που βασίζεται στο κλασικό ομότιτλο φιλμ, προηγείται με υποψηφιότητες σε 13 κατηγορίες. 

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου 2023 με οικοδέσποινα τη – βραβευμένη με Οσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, Αριάνα ΝτεΜπόουζ.  

Με πληροφορίες από το BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή