Στη Σοφία Κόκκαλη και στην Αμαλία Καβάλη το «διπλό» θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

Στη Σοφία Κόκκαλη και στην Αμαλία Καβάλη το «διπλό» θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

Το βραβείο απονέμεται από το 2007 σε νέες ηθοποιούς του θεάτρου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο ηθοποιούς -λόγω της παύσης που επέβαλε στον θεσμό η πανδημία την προηγούμενη διετία- και συγκεκριμένα στη Σοφία Κόκκαλη και στην Αμαλία Καβάλη, απονεμήθηκε σήμερα το βράδυ το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ομώνυμο ίδρυμα στην Πλάκα.

Στη Σοφία Κόκκαλη και στην Αμαλία Καβάλη το «διπλό» θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»-1
H Αμαλία Καβάλη διακρίθηκε για τους ρόλους της στα έργα «Ο γιατρός της τιμής του» του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα και «Πόσο κοστίζει να ζεις;» της Μαρτίνα Μάγιοκ.

Η Σοφία Κόκκαλη τιμήθηκε για τη θεατρική σεζόν 2020-2021, όπου ξεχώρισε η ερμηνεία της στο έργο «Το σχολείο των γυναικών» του Μολιέρου, που σκηνοθέτησε ο Έκτορας Λυγίζος και παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Στη σεζόν 2021-2022 η Αμαλία Καβάλη διακρίθηκε για τους ρόλους της στα έργα «Ο γιατρός της τιμής του» του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα και «Πόσο κοστίζει να ζεις;» της Μαρτίνα Μάγιοκ, τα οποία σκηνοθέτησε ο Θωμάς Μοσχόπουλος στο Θέατρο Πόρτα.

Την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη απένειμε η προηγούμενη κάτοχός της, η ηθοποιός Δήμητρα Βλαγκοπούλου, στη Σοφία Κόκκαλη, που με τη σειρά της την παρέδωσε στην Αμαλία Καβάλη. Οι δύο νικήτριες θα κρατήσουν την καρφίτσα από έξι μήνες, μέχρι την επόμενη απονομή.

Υποψήφιες ήταν ακόμη η Αμαλία Αρσένη, Μαρία Μοσχούρη, Κίττυ Παϊταζόγλου και Ελένη Μπούκλη.

Το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» απονέμεται από το 2007 σε νέες ηθοποιούς του θεάτρου και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή