Διεθνή διάκριση για την «Οδύσσεια» του Ρόμπερτ Ουίλσον

Διεθνή διάκριση για την «Οδύσσεια» του Ρόμπερτ Ουίλσον

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Οδύσσεια» σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ουίλσον κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Παράστασης από το εξωτερικό που παίχτηκε στην Ιταλία, στην 36η Απονομή των Βραβείων UBU, από την Ένωση UBU για τον Franco Quadri (www.ubuperfq.it), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, στο ιστορικό Piccolo Teatro στις 9 Δεκεμβρίου.

 

Στην εκδήλωση που έγινε στο κατάμεστο από καλλιτέχνες, κριτικούς και θεατές θέατρο Paolo Grassi απονεμήθηκαν συνολικά 17 βραβεία, που αφορούν σε όλο το θεατρικό φάσμα (από τη σκηνοθεσία ως την υποκριτική, και από τη σκηνογραφία ως την ιταλική και την παγκόσμια δραματουργία), με αποκορύφωμα την παράσταση της χρονιάς, τίτλο που κέρδισε φέτος το χορωδιακό έργο «Ο πανικός» του αργεντινού συγγραφέα Rafael Spregelburd, σε σκηνοθεσία Luca Ronconi.

Κατά τη διάρκεια της τελετής διαβάστηκε η δήλωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη για τη βράβευση της «Οδύσσειας».

«Είναι μεγάλη χαρά για το Εθνικό Θέατρο το σημερινό βραβείο που απονέμεται στον Μπομπ Ουίλσον. Η ‘Οδύσσεια’, επιλογή του τότε Καλλιτεχνικού Διευθυντή Γιάννη Χουβαρδά, ήταν ένα στοίχημα για το Εθνικό Θέατρο σε μια δύσκολη περίοδο. Το εμβληματικό έργο του Ομήρου είναι ένα αιώνιο σύμβολο της ατέρμονης περιπέτειας του ανθρώπου προκειμένου να επιβιώσει αλλά και να πλησιάσει τα ιδανικά του και να υλοποιήσει τα όνειρά του. Η παράσταση αυτή είναι μια απόδειξη ότι με όραμα, επιμονή, δουλειά και πίστη ακόμα και σήμερα μπορούμε να φτάσουμε στην Ιθάκη μας. Ευχαριστούμε τον Ουίλσον για τη συνεργασία αυτή αλλά και το Piccolo Teatro που συμπορεύτηκε μαζί μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή