«Γράμμα σ’ ένα παιδί»: παράσταση στο ΚΘΒΕ

«Γράμμα σ’ ένα παιδί»: παράσταση στο ΚΘΒΕ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αυξητική τάση συνεχίζεται, η κοινωνία όμως παραμένει “ανέτοιμη να αντεπεξέλθει, τυφλή από ταμπού και αδύναμη λόγω της ανεπαρκούς κοινωνικής πρόνοιας και μέριμνας” τόνιζε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή της η καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, Δήμητρα Κογκίδου, στη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου για μια …θεατρική παράσταση. Είναι το έργο “Γράμμα σ' ένα παιδί” (βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα “Γράμμα σ' ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ” – που γράφτηκε προ 40ετίας περίπου – από την Ιταλίδα δημοσιογράφο Οριάνα Φαλάτσι) που φιλοξενεί στη σκηνή του το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας.

Την παράσταση (του έργου της Μάρως Μπουρδάκου που σκηνοθετεί ο Μάνος Πετούσης και ερμηνεύει η ηθοποιός Ζέτα Δούκα) φιλοξενεί στη μικρή σκηνή του Νέου Υπερώου (στο θέατρο της ΕΜΣ) το ΚΘΒΕ από την ερχόμενη Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.

Με αφορμή τα κοινωνικά ζητήματα που πραγματεύεται η παράσταση, μέσα από την ιστορία μιας ανύπαντρης γυναίκας που κυοφορεί ένα παιδί που κανείς άλλος δεν το θέλει, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου – συζήτηση, στην οποία εκτός από τους συντελεστές του έργου, λόγο είχαν και ειδικοί στο ζήτημα της μονογονεϊκής οικογένειας.

«Αρχικός στόχος του ΚΘΒΕ ήταν το θέατρο να αφουγκραστεί την κοινωνία, να εισχωρήσει μέσα σε αυτήν και τα προβλήματά της. «Το “Γράμμα Σε Ένα Παιδί” μου δίνει την ευκαιρία να φτάσουμε στο στόχο μας, αφού ο μονόλογος της ηρωίδας στην ουσία είναι ένας διάλογος με την ίδια την κοινωνία και το κατεστημένο, που μπλέκεται σε ιστούς του παρελθόντος, μιας αραχνιασμένης κοινωνίας που δε θέλει να δει καθαρά», τόνισε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Γιάννης Βούρος και κατέληξε λέγοντας ότι «επιλέξαμε ένα έργο δοκιμασμένο και βασισμένο στον άξονα της αυτογνωσίας, όπου το θέατρό μας θέλει να κινηθεί».

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης σχεδίασε ο Νίκος Καλαϊτζίδης, τη μουσική έγραψε ο Γιώργος Χριστιανάκης. Το “Γράμμα σ' ένα παιδί” θα παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 7 μ.μ και Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. στη σκηνή του Νέου υπερώου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ (εκπτωτικό 12 ευρώ για φοιτητές, και άτομα άνω των 65 ετών ενώ την Πέμπτη η γενική είσοδος ορίστηκε στα 10 ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή