ΚΘΒΕ : «Το τίμημα» του Αρθουρ Μίλλερ

ΚΘΒΕ : «Το τίμημα» του Αρθουρ Μίλλερ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι γνωστότερος από τον (αποτυχημένο) γάμο του με την Μέρλιν Μονρόε.

Ο ’ρθρουρ Μίλερ – από τους σημαντικότερους συγγραφείς της μεταπολεμικής γενιάς (1915-2004) – υπήρξε επιβλητική προσωπικότητα στο χώρο της τέχνης και της πολιτικής. Μέσα στα έργα του αποτύπωσε την Αμερική έτσι όπως την γνώρισε και τη βίωσε, ενώ το μοτίβο των σχέσεων, της οικογένειας και του θανάτου αποτέλεσε μόνιμη λογοτεχνική αναφορά του.

Έτσι και με το “Τίμημα”, από τα γνωστότερα έργα του γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του '60, πολυανεβασμένο σε θεατρικές σκηνές παγκοσμίως που “μιλά” για τις αποφάσεις που έρχονται να καθορίσουν την πορεία μιας ζωής, για τις “γραμμές” που πρέπει ο καθένας μας κάποια στιγμή να τραβήξει ανάμεσα σε αυτά που χρωστάει στην οικογένειά του και σε όσα χρωστάει στον εαυτό του, όταν όλα γύρω καταρρέουν…

Το “Τίμημα” ανέβηκε ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '80 σε ελληνικές σκηνές ενώ το προγραμματισμένο ανέβασμά του στις 31 Ιανουαρίου στο νέο Υπερώο του θεάτρου της ΕΜΣ από το Κεντρικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος είναι το πρώτο για τη δεύτερη κρατική σκηνή.

Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η ’σπα Καλλιάνη, τα σκηνικά ο Γιώργος Γεωργίου, τη μουσική ο Γιώργος Μελισσινός και τους φωτισμούς ο Γιώργος Φρέντζος. Η μετάφραση είναι της Ειρήνης Αδαμίδου.

Τους μόλις τέσσερις ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Ζαλμάς, Στέλλα Καζάζη, Αλέξανδρος Μούκανος και Χρήστος Σιμαρδάνης.

Η πρεμιέρα ορίστηκε για την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου. Οι παραστάσεις θα δίνονται από

Τετάρτη έως Κυριακή στις 7 μ.μ. (Τετάρτη και Κυριακή) και στις 9 μ.μ (Πέμπτη και Παρασκευή).

Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ (φοιτητικό και Λαϊκές παραστάσεις κάθε Τετάρτη 12 ευρώ και 10 ευρώ για τις παραστάσεις της Πέμπτης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή