Η Μήδεια του Μποστ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η Μήδεια του Μποστ στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια Μήδεια που σκοτώνει τα παιδιά της γιατί ελευθεριάζουν. Ένα καυστικό σχόλιο για την υποκρισία στην ελληνική κοινωνία. Η Μήδεια του Μποστ.

Ο Νίκος Δημητρόπουλος, νέος ταλαντούχος σκηνοθέτης, στήνει μια ιδιόμορφη, εικαστική παράσταση, με καταιγιστικούς ρυθμούς, χρώματα και πινελιές που θυμίζουν ένα τσίρκο του παραλόγου, φωτίζοντας τις διαχρονικές αξίες του έργου.

Όλη η σύγχυση της σημερινής Ελλάδας χαρτογραφημένη. Υποκρισία και καθωσπρεπισμός. Κάτω από την επίφαση του κινδύνου και την εκτυφλωτική λάμψη των προβολέων, υφέρπουν τα κραυγαλέα γέλια και τα χειροκροτήματα, ενώ πίσω από τα γέλια, καιροφυλακτεί η μελαγχολία και το απόκοσμο ρίγος του θανάτου. Ένα θέαμα λιτό και συνάμα φαντασμαγορικό, ζοφερό, αλλά και φωτεινό, εύθυμο. Όλα αυτά τα στοιχεία συνυπάρχουν στο έργο, μαζί με το στοιχείο μεταμόρφωσης, καθώς οι δυο ηθοποιοί υποδύονται όλους τους ρόλους.

Οι Ιφιγένεια Αστεριάδη και Γιάννης Στεφόπουλος, ηθοποιοί με μακρά πορεία στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, μεταμορφώνονται και ερμηνεύουν με ένταση τους πολλαπλούς ρόλους του έργου, σε μια συνεχή χορογραφία με κωμικοτραγικό βηματισμό.

Το έργο θα ανέβει από 3 Φεβρουαρίου ως 8 Απριλίου 2014 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Δώμα). Παραστάσεις, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15. Διάρκεια: 70 λεπτά.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 12€, Φοιτητικό 10€, Ανέργων 8€

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία/μουσική επιμέλεια: Νίκος Δημητρόπουλος

Παίζουν: Ιφιγένεια Αστεριάδη, Γιάννης Στεφόπουλος

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Κουστούμια: Βανέσσα Τουζλούκωφ

Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης

Επιμέλεια κίνησης: Κυριάκος Κοσμίδης

Φωτογραφίες: Στάθης Σταμουλακάτος

Video: Αλέξης Πηλός

Μοντάζ : Βασίλης Πετρολέκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή