Βραβείο Δημήτρη Χορν σ’ έναν «Mistero Buffo»

Βραβείο Δημήτρη Χορν σ’ έναν «Mistero Buffo»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΑΒΕΙΟ. Με τον σταυρό του Δημήτρη Χορν στο στήθος έφυγε τη Δευτέρα το βράδυ από το ομώνυμο θέατρο της οδού Αμερικής ο ηθοποιός Γιώργος Χρυσοστόμου. Ηταν η δέκατη τέταρτη χρονιά που ο σταυρός του μεγάλου Ελληνα ηθοποιού άλλαζε χέρια και είναι το έπαθλο του νέου ηθοποιού που τιμάται κάθε χρόνο με το «Βραβείο Δ. Χορν».

Ο ηθοποιός Γιώργος Χρυσοστόμου κέρδισε τους συνυποψήφιους συναδέλφους του με την απόδοσή του στον ρόλο που υποδύθηκε στην παράσταση Mistero Buffo, που παρουσιάστηκε πέρυσι στο θέατρο «Θησείον» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Ο Γιώργος Χρυσοστόμου παρέλαβε τον σταυρό από τον περυσινό νικητή, τον Χάρη Φραγκούλη. «Αφιερώνω το βραβείο στους υπόλοιπους “Μπούφους” και στον σκηνοθέτη της παράστασης Θωμά Μοσχόπουλο, που είχε την πρωτοφανή γενναιοδωρία να συνεργαστούμε και όχι να μας σκηνοθετήσει» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο νικητής του φετινού «Βραβείου Χορν».

Λίγο πριν είχε μιλήσει ο ακαδημαϊκός και σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος για την προσωπικότητα και το έργο του Δημήτρη Χορν, το ιδιαίτερο χιούμορ με το οποίο συνόδευε τις ερμηνείες του. Τον διαδέχθηκαν στη σκηνή ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Σταμάτης Φασουλής και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για το Βραβείο Χορν, κριτικός Κώστας Γεωργουσόπουλος.

«Δεν παίζω για το χρήμα»

Με τον Γιώργο Χρυσοστόμου είχαμε σήμερα μια μικρή τηλεφωνική συνομιλία. Τον ρώτησα πώς κρίνει σήμερα τις επιλογές και τη διαδρομή του που του έδωσε το βραβείο: «Η διαδρομή έχει να κάνει με το πού θες να καταλήξεις ή με ποιον σκηνοθέτη θέλεις να δουλέψεις. Από πολύ νωρίς είχα πάρει απόφαση ότι δεν πάω για το χρήμα. Βεβαίως έχω κάνει τηλεόραση, έχουν περάσει λεφτά από τα χέρια μου, αλλά ήξερα από πολύ μικρός τι δεν θέλω να μου συμβεί και τώρα ξέρω τι θέλω να μου συμβεί», απάντησε και ήταν φανερό ότι είχα στην άλλη άκρη της γραμμής έναν άνθρωπο συγκροτημένο.

Οι άλλοι τρεις που το διεκδίκησαν, επίσης νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί που εμφανίστηκαν στο θέατρο τα τελευταία χρόνια (αυτός είναι ο όρος της υποψηφιότητας), ήταν: ο Ιωάννης Καπελέρης για τη συμμετοχή του στην παράσταση Supernova στον χώρο Faust, σε σκηνοθεσία Φωτεινής Αθερίδου/Βασίλη Μαυρογεωργίου. Ο Δημήτρης Μοθωναίος για τη συμμετοχή του στις «Βάκχες» που σκηνοθέτησε ο Εκτορας Λυγίζος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και ο νεότερος της παρέας, Κωνσταντίνος Μπιμπής, για τη συμμετοχή του στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, που παρουσιάζεται στο «104».

Ενας θεσμός που δίνει νέες δυνατότητες σε όσους έχουν ήδη αποδείξει ότι έχουν δυνατότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή