Παιδεία και θέατρο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου -εκεί όπου επέστρεψε ο Γιάννης Μπέζος με τον «Φιλάργυρό» του και από τις 4 Απριλίου θα παίζει η Αννα Παναγιωτοπούλου με την «Τρελή του Σαγιό»- βρέθηκε χθες ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας προσκεκλημένος του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού, Σωτήρη Χατζάκη. Η πρόσκληση έγινε για λόγους εκπαιδευτικούς και έτσι ο κ. Χατζάκης δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την αναστάτωση που επικρατεί ως προς την «υποβάθμιση» της παράστασης «Ετσι είναι (αν έτσι νομίζετε)» ώστε να παιχθεί ο «Φιλάργυρος», ούτε και για τις κριτικές που κάνουν λόγο για πολύ κακές παραστάσεις. Το ταμείο να ’ν’ καλά…

Αντίθετα, οι δύο άνδρες -εξοικειωμένοι με τον «φακό» της πολιτικής και γνώριμοι από τα λημέρια της Θεσσαλονίκης (η εκλογική περιφέρεια του κ. Γκιουλέκα, ενώ ο κ. Χατζάκης έχει περάσει και από το ΚΘΒΕ)- ανήγγειλαν τη συνεργασία του υπ. Παιδείας με το Εθνικό Θέατρο, οι άνθρωποι του οποίου θα προσφέρουν την τεχνογνωσία τους για την κατάρτιση προγραμμάτων για τις ειδικότητες (π.χ. βοηθού σκηνογράφου-ενδυματολόγου, μηχανικού σκηνής, τεχνικού θεατρικού μακιγιάζ) στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, καθώς και για την ένταξη της Θεατρικής Παιδείας στο πρόγραμμα των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) που λειτουργούν στους περισσότερους δήμους της χώρας. Επίσης, οι καταρτιζόμενοι στα δημόσια ΙΕΚ, στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης και τα ΚΔΒΜ θα έχουν μειωμένο εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις του Εθνικού. Μάλιστα, ο κ. Γκιουλέκας ανακοίνωσε ότι ανάλογη συνεργασία θα ξεκινήσει με το ΚΘΒΕ, όπου η παράσταση «Με μουσικές εξαίσιες… με φωνές!…» με προεξέχουσα τη Ζωζώ Σαπουντζάκη σκίζει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή