Το Εθνικό πάει «Σχολείον»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ένας υπέροχος χώρος, βιομηχανικός, εκεί στο τέρμα της οδού Πειραιώς, στον αριθμό 52. Τον αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο η Ειρήνη Παπά, τον ανέστησε και έφτιαξε εκεί το «Σχολείον της Αθήνας». Μερικά χρόνια πριν λειτούργησε ως παράλληλος χώρος του Φεστιβάλ Αθηνών. Μετά τον έφαγαν οι περικοπές…

Χθες όμως ανακοινώθηκε από το Εθνικό Θέατρο ότι αυτός ο χώρος θα αξιοποιηθεί για τις δράσεις του πρώτου θεάτρου της χώρας, και μάλιστα μέχρι το 2027! Η συμφωνία έκλεισε ανάμεσα στην ΕΤΑΔ, το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Θεάματος Ακροάματος – Ειρήνη Παπά (ΚΕΤΘΑ) και το Εθνικό Θέατρο. «Η στιγμή είναι ιστορική για το Εθνικό Θέατρο», είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Σωτήρης Χατζάκης. «Παραδίδουμε στις τωρινές και στις μελλοντικές γενιές καλλιτεχνών έναν χώρο οκτώ στρεμμάτων, από τους ωραιότερους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το όραμα της Ειρήνης Παπά συνεχίζεται και διασφαλίζεται από το Εθνικό Θέατρο, το οποίο θα συνεργαστεί με το ΚΕΤΘΑ για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του χώρου και της ευρύτερης περιοχής. Δημιουργούνται, επίσης, θέσεις εργασίας καλλιτεχνικού και λοιπού προσωπικού», συμπλήρωσε ο Σωτ. Χατζάκης.

To «Σχολείον» θα αρχίσει να ξαναλειτουργεί στις 23 Ιουλίου με το έργο «Fantastiko – Δημιουργημένα συμφέροντα», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Δεν θα είναι μόνο η καλοκαιρινή στέγη του Εθνικού, θα φιλοξενεί δράσεις του σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Λεπτομέρειες για το ρεπερτόριο και τη συμφωνία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή