Η Κοιμωμένη ξύπνησε και γυρίζει την Ελλάδα

Η Κοιμωμένη ξύπνησε και γυρίζει την Ελλάδα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σύγχρονη Ωραία Κοιμωμένη, ένα θέατρο αλληλεγγύης, μια από τις πιο προσεγμένες παιδικές παραστάσεις που περιοδεύει ανά την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Ο λόγος για το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου «Η Κοιμωμένη ξύπνησε» που παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

«Το έργο είναι ένα από τα καλύτερα που έχω δει και διαβάσει», λέει σε συνομιλία του με την «Κ» ο σκηνοθέτης. «Πρόκειται για μια διασκευή του γνωστού παραμυθιού με ένα έξυπνο εύρημα: η πριγκίπισσα ξυπνάει ύστερα από 500 χρόνια. Οπως όλα τα καλά έργα, η Κοιμωμένη μιλάει για χίλια δύο πράγματα που αγγίζουν τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους, θέματα που ξετυλίγονται μπροστά σου με τον τρόπο του θεατρικού παιχνιδιού», προσθέτει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος βάσισε το σκηνικό της παράστασης σε ένα παιχνίδι που έπαιζε με τον γιο του και που το έχει βγάλει από το μπαούλο για να παίζουν τώρα τα δύο μικρά εγγόνια του! Στο έργο παίρνει μέρος μια ομάδα νέων ηθοποιών, ανάμεσά τους παλιοί μαθητές του Θεοδωρόπουλου, οι οποίοι δούλεψαν με πολύ κέφι υπό την καθοδήγηση της χορογράφου Ξένιας Θεμελή.

Είναι γνωστή η δράση της Παιδικής Σκηνής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, το οποίο εδώ και δέκα τρία χρόνια έχει δημιουργήσει μια κινητή μονάδα και παίζει θέατρο για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ζουν σε ιδρύματα. «Σιγά σιγά απλωθήκαμε και σε άλλους χώρους (γυναικείες φυλακές, καταυλισμούς τσιγγάνων κ.ά.) και έχουμε διάφορες δράσεις, όπως όταν παίξαμε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα που ήταν παραδομένη στο έλεος της Χρυσής Αυγής», θυμίζει ο Θεοδωρόπουλος. «Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» εντάσσεται στο πρόγραμμα του θεάτρου αλληλεγγύης, αφού για κάθε παράσταση θα διατεθεί και ένας αριθμός από δωρεάν εισιτήρια. Σήμερα το έργο θα παρουσιαστεί στην Υπάτη Λαμίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Οίτης και αύριο στον Βόλο στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή