Και από Αύγουστο… χειμώνα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα καλοκαιρινά φεστιβάλ ολοκληρώνονται, οι περιοδείες συνεχίζονται με κορύφωση τον Σεπτέμβριο στα θέατρα της Αττικής. Και παραλλήλως φτάνουν οι πρώτες ανακοινώσεις για τις παραστάσεις της χειμερινής σεζόν, που θα δούμε ή θα ξαναδούμε· στην ίδια ή σε άλλη στέγη. Τι έχουμε μέχρι στιγμής;

Την επανάληψη, για δεύτερη χρονιά, του έργου του Δημήτρη Ψαθά «Φον Δημητράκης» στο θέατρο «Μουσούρη» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, που πρωταγωνιστεί και στην παράσταση. Από 8 Οκτωβρίου.

Θα ξαναδούμε το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Μαουτχάουζεν» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, μια μεγάλη επιτυχία του θεάτρου Badminton το 2012. Θα επαναληφθεί στο Bandminton από 9 έως 19 Οκτωβρίου και από 14 Νοεμβρίου έως 14 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Στον ρόλο του αφηγητή ο Στέλιος Μάινας στην Αθήνα, ο Γιάννης Βούρος στη Θεσσαλονίκη. Tα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ερμηνεύει η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Τέλος, ανακοινώθηκε η επανάληψη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου της παράστασης που άνοιξε φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260. Το έργο «Αβελάρδος και Ελοΐζα» που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καλαβριανος θα επαναληφθεί, σε νέα εκδοχή, από τις 8 Οκτωβρίου. Τα σκηνικά είναι της Εύας Μανιδάκη, τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη, η μουσική του Αγγελου Παπαδημητρίου. Στη νέα εκδοχή θα δούμε αυτή την τρομερή ιστορία αγάπης του 12ου αιώνα μόνο με τους τρεις ηθοποιούς: τον Γιώργο Γλάστρα, την Ελένη Κοκκίδου και τη Χριστίνα Μαξούρη. Είμαστε στο Παρίσι τον 12ο αιώνα, όταν ο θεολόγος και φιλόσοφος Πέτρος Αβελάρδος ερωτεύεται τη μαθήτριά του, Ελοΐζα Φιλμπέρ, αψηφώντας μιαν ολόκληρη κοινωνία και τους κανόνες της. Ο έρωτάς τους σκανδάλισε την Εκκλησία και τον πλήρωσαν πολύ σκληρά για όλη τους τη ζωή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή