Θέατρο της Οδού Κυκλάδων: Νέες δυνάμεις, πλούσια σεζόν

Θέατρο της Οδού Κυκλάδων: Νέες δυνάμεις, πλούσια σεζόν

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζει την πορεία που είχε ξεκινήσει ο ιδρυτής του, ο Λευτέρης Βογιατζής. Το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» είναι ήδη έτοιμο για τη χειμερινή σεζόν με έμφαση στο δίπολο νεωτερικότητα/παράδοση και με αδιασάλευτο στόχο να αποτελέσει «φυτώριο νέων δυνάμεων υψηλού καλλιτεχνικού ήθους και ύφους». Το φετινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει με δύο παραστάσεις που είδαμε στο Φεστιβάλ Αθηνών. Από 1/10-2/11 παρουσιάζεται η παράσταση «Ραμόνα – Η γη της καλοσύνης» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη (σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών). Αμέσως μετά, στις 10/11 και μέχρι τις 15/1/2015, θα ξαναδούμε «Το θείο τραγί» του Γιάννη Σκαρίμπα έτσι όπως το θεατροποίησε ο Αρης Μπινιάρης.

Οσο για τις παραγωγές του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων, πολλές και ενδιαφέρουσες. Από 15/1/15, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ο μονόλογος του Μπέκετ «ά/λογος/ με τον Αργύρη Πανταζάρα. Για δύο μήνες, από 20 Ιανουαρίου ώς 20 Μαρτίου, το έργο «Φαέθων» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά, με τους Αννέζα Παπαδοπούλου, Εύη Σαουλίδου, Σταυρούλα Σιάμου, Περικλή Μουστάκη, Αρη Μπαλή.

Για δώδεκα παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη μετά το Πάσχα, το έργο του Γιώργου Βέλτσου «Σχέδιο Ηλέκτρα, σχέδιο Ιφιγένεια», σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, με τους Ηλέκτρα Νικολούζου, Αιμιλία Βάλβη, Κώστα Βασταρδάνη. Τέλος, η ομάδα kursk θα παρουσιάσει ένα δικό της έργο από τα τέλη Μαρτίου 2015, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη.

Ομως, φέτος θα παρακολουθήσουμε και ένα ειδικό αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή που θα γινόταν 70 χρόνων. Εκθεση φωτογραφίας, προβολή ντοκιμαντέρ, ενώ από τις 20 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει ο κύκλος «Κάποιες Δευτέρες» με τον Μένη Κουμανταρέα να παρουσιάζει και να διαβάζει το νέο του βιβλίο «Ο θησαυρός του χρόνου».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή