Αδοξο τέλος για τις «Θεσμοφοριάζουσες»

Αδοξο τέλος για τις «Θεσμοφοριάζουσες»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες μόνο μέρες πριν, στις 4 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε ότι οι «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, η φετινή παραγωγή του ΑΚΡΟΠΟΛ θα έδινε παράσταση στο Ηρώδειο στις 19 Σεπτεμβρίου. Το απόγευμα της Κυριακής ήρθε επείγουσα ανακοινωση από τον οργανισμό ΑΚΡΟΠΟΛ που έλεγε τα εξής:

«Με λύπη μας ανακοινώνουμε τη ματαίωση των επόμενων παραστάσεων για την παραγωγή «Θεσμοφοριάζουσες», που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2014. Δυστυχώς η παράσταση δεν έτυχε της ανάλογης ανταπόκρισης από το κοινό με αποτέλεσμα η μέχρι σήμερα οικονομική ζημία να είναι μεγάλη και να μην μας επιτρέπει τη συνέχισή της. Όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις της Ακροπόλ Α.Ε. προς τους συνεργάτες και συντελεστές της παράστασης θα ικανοποιηθούν στο ακέραιο. Ζητούμε συγνώμη από το κοινό για τη ματαίωση των παραστάσεων. Ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ θα συνεχίσει να παράγει καλλιτεχνικό έργο, πιστός στο όραμά του για παραστάσεις υψηλού επιπέδου».

Εν τω μεταξύ λίγο αργότερα στα social media δημοσιοποιήθηκε επιστολή του συνθέτη Διονύση Τσακνή, που υπογράφει τη μουσική της παράστασης, η οποία έλεγε ότι υπήρχαν προβλήματα συνεργασίας και ασυνέπειας του παραγωγού στις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Ετσι κι αλλιώς οι πολλές παραστάσεις που διεκδίκησαν την προτίμηση του κοινού φέτος δεν πήγαν και τόσο καλά. Μακράν πρώτη παράσταση στις περιοδείες είναι η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, ενώ παρ' ότι ξεκίνησε λίγο υποτονικά, φαίνεται ότι κερδίζει την προτίμηση του κοινού η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις με τη Μαρία Καβογιάννη στον ομώνυμο ρόλο. Η «Λυσιστράτη» συνεχίζει την περιοδεία της στην Αττική με τους εξής σταθμούς στους οποίους πρόσθεσε έναν ακόμα, στις 13 Σεπτεμβρίου, στο Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στις Αχαρνές και παράλληλα μείωσε και τις τιμές των εισιτηρίων. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας της «Λυσιστράτης έχει ως εξής»:

Τρίτη 9/9 Κηποθέατρο Παπάγου.

Τετάρτη 10/9 Δημοτικό Θέατρο Αλσους «Δ. Κιντής», Ηλιούπολη

Πέμπτη 11/9, Θέατρο Θανάσης Βέγγος, Κορυδαλλός

Παρασκευύη 12/9 Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς

Σάββατο 13/9, Ανοιχτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Αχαρνές

Κυριακή 14/9, Κατράκειο Θέατρο, Νίκαια

Δευτέρα 15/9 Θέατρο Αλέξης Μινωτής, Αιγάλεω

Τρίτη 16/9 Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή