Τι θα δούμε το χειμώνα στο θέατρο

Τι θα δούμε το χειμώνα στο θέατρο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα θέατρα στην Αθήνα είναι πολλά. Τα περισσότερα παρουσιάζουν εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, όχι ένα έργο τη σεζόν δηλαδή, αλλά πολλά και εναλλασσόμενα. Οι θεατρόφιλοι αυτής της πόλης είναι επίσης πολλοί. Μερικές φορές ίσως χάνουν τον λογαριασμό. Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε έναν ηλεκτρονικό κατάλογο στο site της «Κ», παρουσιάζοντας κάθε φορά το ρεπερτόριο ενός θεάτρου, μεγαλύτερου ή μικρότερου, ιστορικού ή νεότερου.

Μια πρόγευση των παραστάσεων του χειμώνα θα επιχειρήσουμε, ώστε να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε, να μην ξεχάσουμε τι θέλουμε να δούμε, να  απορρίψουμε ίσως.

Ξεκινάμε με το ρεπερτόριο του θεάτρου «Πορεία» του Δημήτρη Τάρλοου (Τρικόρφων 3-5, Πλατεία Βικτωρίας).

 Η σεζόν στο θέατρο «Πορεία» θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου επαναλαμβάνοντας (μόνο για 30 παραστάσεις) την περυσινή μεγάλη επιτυχία του θεάτρου, το έργο της Σάρα Κέιν «Ερείπια» (Blasted). Μια παράσταση που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Τάρλοου, με πρωταγωνιστές τους Ακύλλα Καραζήση, Λένα Παπαληγούρα, Μιχάλη Αφολάνιο. Από Τετάρτη ως Κυριακή στις 9μ.μ. Η διάρκεια της παράστασης είναι 105 λεπτά χωρίς διάλειμμα. Κανονικό εισιτήριο 15 ευρώ.

Στις 22 Νοεμβρίου μία ακόμη επανάληψη, η παράσταση που είδαμε το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών. «Η μεγάλη χίμαιρα», το βιβλίο του Μ. Καραγάτση, διασκεύασε για το θέατρο ο Στρατής Πασχάλης και σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Τάρλοου, εγγονός του Μ. Καραγάτση. Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ομηρος Πουλάκης, Σοφία Σεϊρλή, Αλίκη Αλεξανδράκη, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Δημήτρης Τάρλοου, Κατερίνα Τράμπα, Βασιλική Παναγιώτογλου. Τετάρτη και Κυριακή (λαϊκή απογευματινή, στις 7.30μ.μ. με γενική είσοδο 14 ευρώ). Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις 9μ.μ. Διάρκεια παράστασης: 135 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Από τον Φεβρουάριο του 2015, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη θα παρουσιάζεται το έργο του Γερμανού συγγραφέα Ρόλαντ Σίμελπφένιχ «Η γυναίκα από τα παλιά», σε σκηνοθεσία Ελενας Καρακούλη. Παίζουν: Νίκος Ψαρράς, Στεφανία Γουλιώτη, Μαρία Ζορμπά, Χάρης Τζωρτζάκης, Ηλιάνα Μαυρομάτη. Στις 9μ.μ.

Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Πορεία» από τις 12 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα παρουσιάζει το έργο του Volker Ludwig «Τζέλα, Λέλα, Κορνάς και ο Κλεομένης» σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ – Βασίλη Κουκαλάνι, σε πρωτότυπη μουσική Φοίβου Δεληβοριά. Η παράσταση θα παρουσιάζεται και τις καθημερινές στις 10π.μ. Για οργανωμένες παραστάσεις σε σχολεία. Πληροφορίες Υρώ Μιχαλακάκου 215 550 3656 και 697 80 68 699. Τιμή εισιτηρίων από 6 ως 8 ευρώ. Διάρκεια παράστασης 80 λεπτά με διάλειμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή