ΘΕΑΤΡΟ

Μεταφέρονται οι δύο πρώτες παραστάσεις της «Μποέμ»

Μεταφέρονται οι δύο πρώτες παραστάσεις της «Μποέμ»

Ανακοινώνεται ότι μεταφέρονται οι δύο πρώτες παραστάσεις της Μποέμ, λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί και των έκτακτων μέτρων απαγόρευσης που έχουν ληφθεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ως εκ τούτου, η πρεμιέρα της παραγωγής Μποέμ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου και οι υπόλοιπες παραστάσεις στις 10, 11, 12, 13, 14, 28, 30 και 31 Δεκεμβρίου 2014, στο θέατρο Ολύμπια.

Οι θεατές που έχουν αγοράσει εισιτήρια για τις παραστάσεις που μεταφέρονται, θα ενημερωθούν από τα ταμεία του θεάτρου και θα τους δοθεί η δυνατότητα είτε να μεταφέρουν τα εισιτήρια τους, είτε να τα ακυρώσουν και να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Ένα από τα πιο κλασικά και δημοφιλή έργα του οπερατικού ρεπερτορίου, η συγκλονιστική Μποέμ του Πουτσίνι θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης περιόδου στο θέατρο Ολύμπια. Η Εθνική Λυρική Σκηνή επιστρέφει σε μία από τις παλαιότερες παραγωγές της που αγαπήθηκαν από το κοινό, τη Μποέμ, στη εκδοχή της από τη διάσημη Ιταλίδα σκηνοθέτρια Λίνα Βερτμύλλερ, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού με ένα εξαιρετικό καστ πρωταγωνιστών.

Εικόνες που μοιάζουν βγαλμένες από νοσταλγικές καρτ-ποστάλ γεμάτες χρώμα, με σκηνικά και κοστούμια εμπνευσμένα από το Παρίσι του Τουλούζ-Λωτρέκ, θα ζωντανέψουν και πάλι στο Θέατρο Ολύμπια. Η υπόθεση αφορά τον έρωτα ανάμεσα στον ποιητή Ροντόλφο και στη ράφτρα Μιμή με φόντο το παγωμένο Χριστουγεννιάτικο Παρίσι, από τη στιγμή που συναντιούνται έως το θάνατο της κοπέλας από φυματίωση.

Όχι άδικα, η Μποέμ θεωρείται μια όπερα για τους νέους και γι’ αυτούς που μένουν πάντα νέοι, και συνδυάζει υπέροχο θέαμα, συγκινητική ιστορία, ακραία συναισθήματα και μοναδική μουσική. Πολλοί φίλοι της όπερας τη θεωρούν το πιο κατάλληλο έργο για να γνωρίσει και να αγαπήσει ένας νέος θεατής το λυρικό θέατρο. Ο Πουτσίνι με την μουσική του περιγράφει, μεταφέροντας με τρόπο συγκλονιστικό στον θεατή, όλη την παλέτα των συναισθημάτων – από τον μεγάλο έρωτα έως την απόγνωση.

Η σπουδαία Ιταλίδα σκηνοθέτρια Λίνα Βερτμύλλερ με τον σκηνογράφο ενδυματολόγο Ενρίκο Γιομπ θέλησαν να παρουσιάσουν μια Μποέμ με διαφορετική οπτική στην παραγωγή της Λυρικής που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1997 και αναβιώνει τώρα στο Θέατρο Ολύμπια. Δεν ήθελαν μια Μιμή εξαρχής μελαγχολική και λυπημένη που κεντά λουλούδια και είναι ερωτευμένη με τον ποιητή Ροντόλφο, ενώ ασθενεί και οδεύει προς το θάνατο. Αντιθέτως επέλεξαν να παρουσιάσουν δύο νέους ανθρώπους που είναι αρραβωνιασμένοι με την ζωή – έφτιαξαν μια ατμόσφαιρα που μεταφέρει τη χαρά της ζωής και της νιότης. "Μποέμ είναι εκείνος που  βρίσκεται εκτός της αστικής νοοτροπίας και των κοινωνικών συμβάσεων. Νέος και καλλιτέχνης μαζί" σημείωνε η Βερτμύλλερ σε παλιότερη συνέντευξη της. Στα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιομπ επιχειρείται μια υπέροχη αναβίωση της παριζιάνικης μποέμικης ατμόσφαιρας του Καρτιέ Λατέν στα τέλη του 19ου, αρχές του 20ου, με επιρροές από την εικονογραφία του Τουλούζ – Λωτρέκ.

Νέες ημερομηνίες παραστάσεων: 9, 10, 11, 12, 13, 14, 28, 30, 31 Δεκεμβρίου 2014

Ώρα έναρξης: 20.00 (στις 31/12, ώρα έναρξης: 18.30)

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: 20, 30, 40, 50, 60, 65 €
Παιδικό & φοιτητικό: 15 €
Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: 10, 15, 20, 30 €

Προπώληση
Ταμεία Θεάτρου Ολύμπια – Ακαδημίας 59-61, Αθήνα
Ώρες λειτουργίας Τρίτη – Κυριακή: 09.00-21.00 & Δευτέρα: 09.00-16.00
Τηλ.: 210 3662 100
Ομαδικές πωλήσεις: 210 3711 342

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Συντελεστές

Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός
Σκηνοθεσία: Λίνα Βερτμύλλερ
Αναβίωση σκηνοθεσίας: Κατερίνα Πετσατώδη
Σκηνικά – κοστούμια: Eνρίκο Γιομπ
Φωτισμοί: Σπύρος Τζώρας 
Διεύθυνση Χορωδίας: Aγαθάγγελος Γεωργακάτος
Διεύθυνση Παιδικής Χορωδίας: Μάτα Κατσούλη

Ροντόλφο: Λουτσάνο Γκάντσι, Γιάννης Χριστόπουλος
Μιμή:Τσέλια Κοστέα, Άννα Στυλιανάκη
Μαρτσέλλο:Διονύσης Σούρμπης, Κύρος Πατσαλίδης
Σωνάρ:Άκης Λαλούσης, Ζαφείρης Κουτελιέρης
Κολλίνε:Τάσος Αποστόλου, Πέτρος Μαγουλάς
Μουζέττα: Μαρία Μητσοπούλου, Βασιλική Καραγιάννη, Κάτια Πάσχου
Μπενουά: Παύλος Μαρόπουλος, Παναγιώτης Αθανασόπουλος
Αλτσιντόρο: Χρήστος Αμβράζης, Κώστας Ντότσικας
Παρπινιόλ: Θανάσης Ευαγγέλου, Σταύρος Γιαννούλης
Λοχίας: Νίκος Καραγκιαούρης, Θεόδωρος Μωραΐτης
Tελωνειακός: Παύλος Σαμψάκης, Νίκος Συρόπουλος

Συμμετέχει η Ορχήστρα, η Χορωδία και μέλη της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της αποστολής.