«Αδελφοί Καραμάζοφ», μια διαφορετική προσέγγιση στο Μερόπειον

«Αδελφοί Καραμάζοφ», μια διαφορετική προσέγγιση στο Μερόπειον

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι παραστάσεις που στήνει ο Ηλίας Κουνέλας και η ομάδα του έχουν το χάρισμα να σε χαλαρώνουν, να σε συγκινούν, να νιώθεις ότι συμμετέχεις ενεργά. Το έκανε στην παράσταση που είχε φτιάξει πριν από δύο χρόνια στο Φεστιβάλ Αθηνών, και τη στέγασε σ’ ένα παλιό σπίτι στο Μεταξουργείο. Το έκανε και στη νουβέλα του Τολστόι «Από τι ζουν οι άνθρωποι». Το επιχείρησε το περασμένο καλοκαίρι έχοντας ως υλικό το μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι «Αδελφοί Καραμάζοφ», που παρουσίασαν στην αυλίτσα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα.

Εκαναν κάτι πολύ απλό: έξι άνθρωποι άρχισαν να διαβάζουν μαζί το μυθιστόρημα και να παρατηρούν πόσο μπορεί αυτό να μεταστρέψει τη ζωή τους και να αποκαλύψει διάφορα ανομολόγητα κομμάτια της ψυχής τους.

Αυτή τη φορά, οι πέντε από τους έξι της παρέας θα συναντηθούν, από την 1η Ιανουαρίου ώς τις 28 Φεβρουαρίου στο σαλόνι του ιστορικού Μερόπειου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Αυτή τη φορά έχουν να διαχειριστούν μιαν απουσία. Διαβάζουν το ίδιο μυθιστόρημα και διαπιστώνουν ότι η καθημερινότητά τους αλλάζει ραγδαία κάθε στιγμή, και πως το μόνο που μένει σταθερό είναι το μυθιστόρημα που διάβασαν όλοι μαζί.

Αυτοί οι πέντε άνθρωποι μας καλούν σε μια νέα εμπειρία, σε κλειστό χώρο αυτή τη φορά, και θέτουν ερωτήματα που αφορούν τις δικές τους ζωές, που συμβαδίζουν με τα ερωτήματα που θέτει το μυθιστόρημα.

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Στέλιος Ανδρονίκου, Ηλίας Κουνέλας, Κλεοπάτρα Μάρκου, Βασίλης Σαφός, Μαρίνα Συμεού. Από Τετάρτη ώς Κυριακή στις 9 μ.μ. Είσοδος 10 ευρώ (τα 2 ευρώ παραχωρούνται στο Μερόπειον). Για κρατήσεις: 6907538258.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή