«Τα μάγια της πεταλούδας», ένα μιούζικαλ για νέους κάθε ηλικίας

«Τα μάγια της πεταλούδας», ένα μιούζικαλ για νέους κάθε ηλικίας

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαεπτά νέοι ηθοποιοί μεταμορφωμένοι στην πολύχρωμη κοινότητα των εντόμων από «Τα μάγια της πεταλούδας» του Λόρκα. Ζωντανή πρωτότυπη μουσική, τραγούδι, χορός. Το πρώτο θεατρικό έργο του Ισπανού ποιητή έτσι όπως δεν το έχετε ξαναδεί, σε ένα μιούζικαλ για νέους κάθε ηλικίας, που συζητείται. Η παράσταση παρουσιάζεται στο Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Γκάζι) κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα και κάθε Κυριακή στις 3 το μεσημέρι.

Eυφάνταστη μουσική

Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου έχει γράψει μια ευαίσθητη και ευφάνταστη μουσική πάνω στο λιμπρέτο του Μιχάλη Γελασάκη και μαζί με τη χορογράφο και σκηνοθέτιδα Νικολέτα Ξεναρίου και την ομάδα των ηθοποιών, δούλεψαν εντατικά για πάνω από ένα χρόνο. Η ενέργεια είναι το χαρακτηριστικό της παράστασης… «Οταν είχα διαβάσει “Τα μάγια της πεταλούδας” πριν από κάποια χρόνια, μου γεννήθηκε αμέσως η επιθυμία να τα μετατρέψω σε μιούζικαλ», λέει σε συνομιλία του με την «Κ» ο Χρίστος Θεοδώρου και επισημαίνει όσα τον συγκίνησαν στο έργο: «Η υπέροχη ποιητική, μουσική κατ’ ουσίαν γλώσσα του συγγραφέα, η απόλυτα ερωτική ατμόσφαιρα του κειμένου και η νεανικότητά του, καθώς και τα αιώνια θέματα που θίγει».

Οι ηθοποιοί, όλοι τους απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής «Δήλος», ερμηνεύουν, τραγουδούν και χορεύουν. «Η μουσική του έργου, το λιμπρέτο και η σκηνοθεσία δουλεύτηκαν παράλληλα στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τις διπλωματικές εξετάσεις τον περασμένο Ιούνιο», εξηγεί ο Χρίστος Θεοδώρου. «Δουλέψαμε σχεδόν ένα χρόνο, το αποτέλεσμα μας άρεσε πολύ και αποφασίσαμε να το πάμε σε μια μεγάλη θεατρική σκηνή», προσθέτει.

Πρόκειται για μια παράσταση που θα απολαύσετε οικογενειακώς. Το έργο είναι μια κωμωδία με πρωταγωνιστές τα έντομα που κατοικούν σε ένα λιβάδι όπου η ζωή κυλάει ήρεμα. Ο νεαρός Λόρκα ταυτίζεται με τον πρωταγωνιστή της κωμωδίας του, τον Σκαθαράκο, που διψάει για μια ζωή γεμάτη ποίηση και ελευθερία. «Η ικανοποίηση είναι μεγάλη, όταν έπειτα από κάθε παράσταση νιώθεις ότι έχεις μπει έστω και για λίγο στον κόσμο ενός πολύ μεγάλου ποιητή, όπως είναι ο Λόρκα», αναφέρει ο Χρίστος Θεοδώρου.

«Oλα στη φύση όμοια είναι»

Τα μηνύματα πολλά… Ο έρωτας, η συλλογικότητα που τόσο την έχουμε ξανά ανάγκη, η διαφορετικότητα, η αγάπη για την ελευθερία, η πεποίθηση ότι ο άνθρωπος οφείλει να ζει σε ισορροπία με τη φύση μέσα από τα λόγια του Λόρκα: «Να πας ποιητή και να πεις στον άνθρωπο να είναι ταπεινός, όλα στη φύση όμοια είναι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή