Aντιδηλώσεις και ρεπερτόριο

Aντιδηλώσεις και ρεπερτόριο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις τελευταίες ημέρες, το γνωστό σίριαλ «Χατζάκης-Ξυδάκης» δεν είχε πολλά επεισόδια. Ηταν και το Πάσχα ανάμεσα… Μόνο την περασμένη εβδομάδα αναζωπυρώθηκε κάπως το θέμα, όταν σε συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού ότι ετοιμάζεται νομοθετική διάταξη με την οποία θα προβλέπεται η λήξη «αζημίως» όλων των εποπτευόμενων φορέων του μεγάλου αυτού υπουργείου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σωτήρης Χατζάκης, όμως, που θεώρησε ότι φωτογραφίζεται σε αυτή τη διάταξη, εξέδωσε –πάλι από το προσωπικό του e-mail– μία ακόμη σκληρή ανακοίνωση, λέγοντας ότι «ο αναπληρωτής υπουργός απέτυχε καταφανώς να απαξιώσει το έργο μου στο Εθνικό Θέατρο και να θίξει την τιμή και την υπόληψή μου, με αβάσιμες κατηγορίες, ψευδέστατους ισχυρισμούς και τη διασπορά φημών. Γι’ αυτό προωθεί αυτή την τροπολογία». Και καταλήγει: «Θα λογοδοτήσει. Και στον λαό που αγαπά το Εθνικό Θέατρο. Και στη Δικαιοσύνη. Προσωπικά, ο ίδιος». Από το υπουργείο δεν υπήρξε αντίδραση, από πληροφορίες, όμως, έγινε γνωστό ότι το Δ.Σ. παρέδωσε τις επίμαχες συμβάσεις συντελεστών και καλλιτεχνών που ζητούνταν. Και ότι θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.

Εν τω μεταξύ, οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Ετσι, κυκλοφορεί τώρα το όνομα του Γιώργου Κιμούλη για τη θέση του επόμενου καλλιτεχνικού διευθυντή. Ολα αυτά είναι απόρροια ασφαλώς του ότι ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, για το πρώτο θέατρο της χώρας, δεν περιφρουρήθηκε από καμία πλευρά, δίνοντας χώρο και χρόνο για φήμες (ίσως και παραπληροφόρηση). Το μόνο που δεν είναι φήμη, είναι ότι αύριο Τετάρτη, 22/4, οι εργαζόμενοι του Εθνικού ετοιμάζονται για στάση εργασίας. Και ότι χθες ανακοινώθηκε το ρεπερτόριο του Εθνικού για το 2015-2016, που βεβαίως διαμόρφωσε ο Σωτήρης Χατζάκης. Ανάμεσα στους σκηνοθέτες και ο Γιάννης Χουβαρδάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή