Το Θέατρο Ρεματιάς θα επαναλειτουργήσει σύντομα

Το Θέατρο Ρεματιάς θα επαναλειτουργήσει σύντομα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, οι υπηρεσίες του Δήμου Χαλανδρίου, με τη στήριξη της Περιφέρειας και εθελοντών από την περιοχή, αφαιρούσαν κομμάτι κομμάτι τα ερείπια του καμένου Θεάτρου Ρεματιάς. Μέχρι το μεσημέρι, η αποκαθήλωση είχε ολοκληρωθεί. Την ερχόμενη Κυριακή, από τις 11 π.μ., το τοπικό Σώμα Εθελοντών καλεί τους κατοίκους του Χαλανδρίου, αλλά και όλους τους Αθηναίους, για τους οποίους το υπαίθριο θεατράκι είναι συνυφασμένο με δροσερές καλοκαιρινές νύχτες γεμάτες μουσική και όμορφες εικόνες, να συμμετάσχουν σε μια συντονισμένη προσπάθεια καθαρισμού του χώρου, συμβάλλοντας έτσι στην υλοποίηση του φιλόδοξου στόχου του δήμου: Να πραγματοποιηθούν κανονικά οι εκδηλώσεις του δημοφιλούς θερινού φεστιβάλ, που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 6 Ιουνίου.

Κι ενώ η αστυνομία αναζητεί τους εμπρηστές που τοποθέτησαν γκαζάκια και περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό τα πλαστικά καθίσματα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις του θεάτρου, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, κάνει λόγο για «στοχευμένη ενέργεια» με πιθανή εμπλοκή μιας μερίδας περιοίκων, που «θεωρούν το ρέμα προέκταση της ιδιοκτησίας τους». Μολονότι η Ρεματιά αποτελεί τον σημαντικότερο χώρο πρασίνου της πόλης και το Φεστιβάλ, αναμφίβολα, είναι το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς, ορισμένοι γείτονες έχουν εκφράσει διαμαρτυρίες για τον θόρυβο και την αυξημένη κίνηση οχημάτων στην περιοχή κατά το διάστημα διεξαγωγής των εκδηλώσεων. Μάλιστα, ο κ. Ρούσσος υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή δέχεται γενικευμένο «πόλεμο» από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν άρχισαν να ανακύπτουν διάφορα ζητήματα, τα οποία έπρεπε να διευθετηθούν άμεσα από τη νέα διοίκηση –όπως η αδειοδότηση των αθλητικών χώρων της πόλης, η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά, που τελικά ανεστάλη, και τώρα η επαναλειτουργία του Ευριπίδειου Θεάτρου.

Η εμπρηστική επίθεση στη Ρεματιά έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του θεάτρου από το συνεργείο του δήμου και ενόψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας οριστικής αδειοδότησης του θεάτρου, που εδώ και δεκαετίες λειτουργούσε υπό ασαφές νομικό καθεστώς. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που έχει ήδη λάβει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη και αναμένεται να υπογραφεί από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, το θέατρο παραχωρείται οριστικά στον Δήμο Χαλανδρίου. «Μέχρι σήμερα, δεν είχαμε τη δυνατότητα να βάλουμε ούτε βίδες», εξηγεί ο δήμαρχος. Η αδειοδότηση θα επέτρεπε την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης στον χώρο του θεάτρου, που έχει συμπληρώσει 34 χρόνια ζωής.

Εκτός από τη δράση καθαρισμού της Κυριακής, το Σώμα Εθελοντών Δήμου Χαλανδρίου διοργανώνει σεμινάριο για εθελοντές δασοφύλακες και πυροσβέστες και απευθύνει έκκληση για τη συγκρότηση ομάδων περιπολιών (πληροφορίες στο τηλ. 6945-959.909 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]). Την πρόθεσή του να συμβάλει στην προσπάθεια του δήμου για την άμεση επαναλειτουργία του Θεάτρου Ρεματιάς έχει εκφράσει το υπουργείο Πολιτισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή