Εκκληση για το Θεατρικό Μουσείο

Εκκληση για το Θεατρικό Μουσείο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι μια θλιβερή κατάσταση, που αφορά τον χώρο του πολιτισμού, και είναι στο κέντρο της Αθήνας: το Θεατρικό Μουσείο, που στενάζει και απαξιώνεται.

Χθες, οι εργαζόμενοι στο Θεατρικό Μουσείο έστειλαν ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό, στους υπουργούς της κυβέρνησης. «Τη στιγμή που ο Μάιος είναι ο μήνας που όλα τα μουσεία του κόσμου έχουν την τιμητική τους και ανοίγουν τις πόρτες τους για να γιορτάσουν, το ΚΜΜΕΕΘ-Θεατρικό Μουσείο παραμένει κλειστό και ρημαγμένο τα τελευταία 4,5 χρόνια. Το ελληνικό θέατρο, αντί να εορτάζει, διαμαρτύρεται για την απαξίωση ενός αρχειακού υλικού που είναι μοναδικό στην Ευρώπη, αφού το μουσείο και το αρχείο αυτό είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ εθνικό θεατρικό μουσείο. […] Το αποδεκατισμένο Θεατρικό Μουσείο χωρίς προσωπικό, επισκέπτες και ερευνητές, κλειστό και εγκαταλελειμμένο, με εκτεθειμένα σε καταστροφικούς κινδύνους (κατσαρίδες, ποντίκια, τερμίτες, γάτες, ψύλλους και διαρρήξεις από άστεγους ναρκομανείς) τα σπάνια και πολύτιμα εκθέματα και αρχεία του, αργοπεθαίνει και καταστρέφεται».

Πάντως, όπως έχει ήδη δημοσιεύσει η «Κ» και συζητήθηκε στο περιθώριο της πρώτης συνέντευξης Τύπου της νέας διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Πολιτισμού σκέφτεται και μελετά τη μεταφορά του Θεατρικού Μουσείου στις εγκαταστάσεις του «Σχολείου» της Ειρήνης Παπά στην οδό Πειραιώς, τις οποίες ενοικίασε το Εθνικό Θέατρο για πολύχρονη χρήση με χαμηλό τίμημα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη ζητήσει να γίνει αρχιτεκτονική μελέτη για να διαπιστωθούν οι δυνατότητες αυτού του σχεδίου. Φαίνεται μάλιστα ότι και η νέα διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου βλέπει πολύ θετικά αυτή την προοπτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή