Η Ανδρος του θεάτρου

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ανδρος από φέτος δεν θα κυριαρχεί μόνο στον χώρο των εικαστικών. Μπαίνει δυναμικά και στις άλλες τέχνες, με μια διοργάνωση νέα και με πολλές ειδήσεις! Και ακολουθεί την παράδοση των ευεργετών, αφού για το νέο θέατρο και την υπερσύγχρονη σκηνή, δυναμικότητας 900 θέσεων, φρόντισε ο Ανδριώτης ευεργέτης Αλκιβιάδης Τάττος, ο οποίος εξασφάλισε και τη συνέχεια του θεσμού. Το όνειρό του είναι, όπως είπε, «να ακούγεται η Ανδρος ως τόπος ενός Φεστιβάλ. Οπως η Καλαμάτα ή η Θεσσαλονίκη». Καλλιτεχνικός διευθυντής αυτού του νέου θεσμού, που φέρει τον τίτλο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου και φέτος υλοποιείται η πρώτη διοργάνωση αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου, είναι ο ταυτισμένος με την Ανδρο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης.

Στη Χώρα της Ανδρου, φωλιάζει το νέο θέατρο, με πανοραμική θέα προς τον Νότο. Ενα θέατρο χτισμένο με την ξερολιθιά, παραδοσιακή πέτρα του νησιού και την τεχνική των ντόπιων μαστόρων. Εχει τέσσερα διαζώματα και ένδεκα σειρές με διαζώματα και τον σχεδιασμό του υπογράφουν οι αρχιτέκτονες Κυριακή Κονδυλάτου και Κωνσταντίνος Λούκος.

Η φετινή διοργάνωση δεν περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα, αλλά είναι μια πρώτη γνωριμία και καταγραφή του νέου Φεστιβάλ με το κοινό. Στο πρόγραμμά του κυριαρχούν η μουσική και το θέατρο. Ετσι, ο Αύγουστος θα μπει στο νέο θέατρο με μια συναυλία των Φίλιππου Πλιάτσικα και Γιάννη Μηλιώκα. Θ’ ακολουθήσουν, στις 12/8 οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Σωτ. Χατζάκη και στις 17/8 οι «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Στις 20 Αυγούστου, η Ανδριώτισσα και πολύ ταλαντούχα συνθέτις Κατερίνα Πολέμη θα παρουσιάσει δικές της συνθέσεις και κομμάτια από το θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ στις 25 Αυγούστου, η Δήμητρα Γαλάνη θα αποχαιρετήσει την πρώτη διοργάνωση του νέου Φεστιβάλ. Μια νέα επένδυση πολιτισμού, σ’ ένα αγαπημένο και πανέμορφο νησί, με τη μακρά παράδοση και ιστορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή